Selam olsun,
İhlal yapan banlanıyor o yüzden banlanmıştır ben işin orasında değilim ama hoşuma gitmeyen bir noktayı yeri gelmişken yazacağım.
Bu yazacağım sadece Mod arkadaşımız için değil banlanan herkes için geçerli.
Banlanan insanlar hepimiz gibi hata yapan insanlardır yani banlanmaları değerlerini azaltmaz, onları iyi ya da kötü yapmaz.
Bir maçta kırmızı kart yemenin o oyuncuyu kötü yapmayacağı gibi.
Böyle bir algı oluyor genelde hazır konuyu bulmuşken yazmak istedim.
Banlanma bir insanın değerini, önemini ya da iyiliğini/kötülüğü değil sadece kural ihlalinden dolayı veriliyor diye aklımızda tutsak daha iyi olur.
@AbdullahAA; ya da konuya yazılan yanıtlardan bağımsız yazdım.
Kimse üzerine almayabilir ama herkes üzerine alabilir
bayılıyorsun buna =)) muhalefetimi yapayım o halde ben de fırsatı kaçırmadan
bu tespitin çok kıymetli ve istisnalar haricinde geçerlidir; fakat geçerli olmadığı örneklerden birkaçını vereyim:
- Bir adam 5-10 kişiyi alenen mağdur ediyor, haksız olduğu halde pişkin bir şekilde yediği hakkı teslim etmiyor ve banlanıyor. Tüm mağduriyetleri giderdikten sonra tekrar foruma dönüyor. Bu konu limitlerine uymamak ile aynı kefeye sokamayız bence. Benim gözümde 5-10 kişiyi magdur etmiş adam kötüdür; insan olarak iyi olabilir ama ticari olarak kötüdür, güvenilmezdir, o nedenle ticareten değersiz ve önemsizdir.
- Bir üye, ırkçılık veyahut cinsiyetçilik yaptıgı için belirli bir süre banlanır ve geri gelir. Benim gözümde bu davranış da kişiyi önemsiz, değersiz birisi olarak görmek için yeterlidir.
- Kısacası, yüz kızartıcı suçtan dolayı hapis yatıp cezasını çekmiş birisi dışarı çıkınca benim için ne ise, yüz kızartıcı suçtan banlanıp, mağduriyet giderip veya cezasını çekip foruma gelen de odur hocam.
Edit: Tabi bu tatlı tartışmanın banlanan mod arkadaş ile bir alakası yok; benim de geçmişte 5-6 defa pm ile reklam yapmaktan ban cezam var; bunlar ticaret yapma gayreti ile farkında olarak veya olmayarak yapılan bazı ufak hatalar =) Cezayı hakediyor elbette ancak
@serterefendi; dediği gibi, insanın önem ve değerinden birşey yemez.