Evet verebilirsin genelde 7.000-10.000 adım yeterli olacaktır. Daha fazla yürümekte zarar yok fakat hem zemin sertliği hem kiloluysanız dize binen yükün fazla olacağından kaslar ve eklemler daha fazla yükü kaldıramaz ufak arızalar verir. Daha fazla adım yürümek isterseniz sabah akşam 7 bin adım yapıp 14 bin adım yapabilirsiniz.
ikiye bölmek yerine daha hızlı kalori yakıp vücut hatlarını öne çıkarmak isterseniz kendi vücut ağırlığınızla kilonuz varsa bu hareketleri yarım yapmaya başlayıp tam yapmaya daha sonra 10 tekrar hedefleyebilirsiniz. Yürüyüş yapmak size motive edeceğinden yapamam demekten korkmayın 10 gün üst üste 10 bin adım attık sonra kendinizi daha iyi hissedip yapmak isteyeceksiniz. Bu hareketler basit şekilde her yerde uygulayabileceğiniz şınav, barfiks, plank duruşu, direnç bandı ile bacak kaslarınızı güçlendirebilirseniz sakatlıktanda korunup daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur.
Kilo verdim mi? Evet kilo verdim her gün çikolatamıda yedim kahvenin yanında akşam canım çekerse bi avuç kuruyemişimide. Maksat dengelemek daha hızlı kilo verebilir miydim? Evet ama hayat bu nefsimize her zaman hakim olmamalıyız çikolata çekiyorsa canın bunu salatalıkla onla bunla gidermeye çalışma günün sonunda o çikolatayı yiyeceksin ye 1 kare çikolata vücuduna karşı gelme onla berabersin unutma onuda dinle sana yardımcı olacak.