Değerli hocam, öncelikle sizde paniğe neden olan stres halinden kurtulmanız lazım bunun içinde ne yapmanız gerektiğini bilmeniz sizi rahatlatacak ve sağlıklı bir şekilde ilermenizi sağlayacaktır.
Birincisi borcu taksit taksit ödemeyi kabul ettirmeye bakın ve susması gerekirken konuşanların sesini kesin.
Belli ki adınızı çıkaran her kimse sizin düşüşünüzü izleyip zevk almak isteyen bir kıskanç bir alçak. Çocuğunuz ve aileniz bir kenara sırf o kişiye inat dahi olsa dimdik durmanız gerekiyor ki evladınız ilerde; "İşte benim babam her zorluğa kanat geren ve bizi bugünlerimize getiren bir kahramandı" diyebilsin övünsün başı asla eğik gezmesin.
Taksit işini kabul ettirdikten sonra borcunuzu ödemeye kitlenin, daha sonra itibarınızın azaldığına halen inanıyorsanız harçsız borçsuz bir şekilde yeni bir memlekette yeni bir düzen kurmaya bakın. Şunu hiç nutmayın, Allah sabredenlerle beraberdir ve asla ama asla hiçbir şey çözümsüz değildir bu dünyada. Her insan gibi sizin de hayatınızda ki o imtihan günü gelmiş, bunu başarıyla geçmeye bakın dimdik ve soğukkanlı olarak gereken herkese vakti geldiğinde ağzının payını vereceğinizi unutmadan soluksuz devam edin. İlerleyen zamanlarsda belki de mesleğinizin yanında +olarak bir ticarette yapar ek gelir sağlarsınız o zaman 2 milyon dediğiniz rakam gözünüzde hızla değerini yitirecektir, günümüzde eski değeri hiç olmayan değersiz haneler malesef.
Son olarak bir fikir vermek isterim e-ticaret risk içerebildiğinde kesin olarak hareket etmek isterseniz, yaşadığınız şehirde ki pazarda arz ve talebin çok olduğu ürünlere göz gezdirip, üreticiden tedarik ederek, haftada iki gün cüzi rakamlarla yer kiralayarak satış yapmayı deneyin, pazar işi mesainizle uyumsuz ise akşam yoğun caddelerde ürün dizip pazarlayın inanın eninde sonunda rızkınız herkes gibi sizi de bulacaktır faizden uzak durduğunuz sürece, çünkü o pek kötü bir fenalıktır.