Haklısın hocam, İngilizce bilirse Almanca'yı kesinlikle daha kolay öğrenir ve Almanya Amerika'dan iyi durumda. Benim hatam kusura bakma
Hocam kusura bakma da koca bir hiçlikten ibaret gezmişsin bu yerleri

Yazılımcıysan Amerika'da belli yerlerde zaten barınırsın. Her eyalette barınamazsın bu 1. Nedeni ise dünyanın en çok ırkçılık yapıldığı ülkedir Amerika. Bende gittim gördüm merak etme LA , CA, Miami. Ayrıca 29 ülke gezdim. Kayıncom 35 ülke gezmiştir Amerika'da da yaşamıştır. Dubai de şirket açıp oturum almıştır ama şu an Avrupa'da özellikle Almanya'da oturum alabilmek için resmen yalvarıyor. Kız kardeşim İngiliz Dili Edebiyatı mezunu. İtalya'da Erasmus'undan Amerika'da masterından tut herbirşeyi yaptı. Amerika ne biliyo musun? Herkesin wow işte Amerikan rüyası diyip 2. hafta ya işte burası da amerikaymış dediği bir yer. Statün uzmanlığın denkliğin yüksekse evet güzel maaşlar alırsın. Herkes yazılımcı değil. Yazılımcı olarak gitmiyor Amerika'da Silikon vadisi de herkesi kucak açıp beklemiyor. Almanya Amerika kıyasını şundan dolayı yaptım. Almanya'da birine alalen ırkçılık yapamazsın kimse de sana yapamaz ciddi yaptırımları var. İnsana değer veren bir ülkedir. Kurallar, nizam düzen vardır. Güvene dayalıdır. Havalimanlarında Avmlerde güvenlik personeli ya da arama yoktur. Göremezsin. Amerika'da heryer homeless dolu. Niye devlet bakmıyor ya da işsizlik maaşı vermiyor? Hepsini geçtim Almanya'yı sen gezmeye gelmişsin anladığım kadarıyla eğer her iki ülke de de çalışıp yaşadıysan ve barınamadıysan o senin sorunun.
Evet Almanca zor bir dildir. O da bence kelimelerin uzunluğundan dolayıdır. Herkes öğrenebilir demiyorum. İngilizce alt yapın varsa daha rahat öğrenirsin. Hiçbir dil bilgin ya da alt yapın yoksa zaten Allah kurtarsın. Yoksa her dilde olduğu gibi çekimleri fiilleri vs olacak tabi. Almanca'da artikel kavramı ekstra ağır basar onda da zaten İngilizcen varsa ve biraz da görsel hafızan varsa emin ol basit bir dildir. 1 ayda sadece günde 2 saat biraz Youtube biraz Udemy ile A2 bitirdim Goethe sertifikası aldım. İsteyen yapar. Yapmayan kendi bilir. Bak burada
https://www.youtube.com/watch?v=bVe7BYW_Li0 adam 1.5 yılda kursa bile gitmeden C1 almış.
Hepsini geçtim beğenmediğin Almanya Dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında 3. sıradayken Amerika 9. sırada.
Almanya'yı hafife alma.
https://www.passportindex.org/tr/byRank.php