Selam olsun,
Ben bir yerde hatalı bir yazım yaptığımı düşünüyorum çünkü gelen yanıtları okuduğumda herkesin hatalı anladığını düşünmem haksızlık olur.
Suçu önleme yöntemi suçu işleyen "piyon" dediğimiz kişilerle çözülmez demek için yazdım.
Elbette suçu işleyen "piyon" olan çocuklar cezalandırılmalı lakin bu çocuklar suçludur, suç organizasyonu bu çocuklar değildir.
Maksat üzüm yemekse bu organizasyonları temizlemek lazım yoksa bağcıyı sabaha kadar dövüp üzüm yemedikten sonra o dayağın bir kıymeti kalmıyor.
Suç işleyen çocuk masumdur, ne yapsın çocuktur ya da aslında içleri iyilikle dolu gibi şeyler iddia etmiyorum.
Dünyanın bütün ülkelerinde, bütün bilimsel çalışma yapan kurum/kuruluşlarda sabittir ki çocuk yönlendirilmesi ve istismar edilmesi en kolay insandır.
İstismarı sadece cinsel istismar olarak algılamazsınız ama yine de belirtmek istedim.
Çocuk gibi film ve dizilerden etkilenme düzeyi çok yüksek insanları suçun içine çekmek o kadar kolay ki durum ortada.
Bunları yazıyor olmam çocuklar masum ya da ne yapsınlar gibi aklama değildir arkadaşlar. Tespittir, bilgidir.
Mevcut suç işleyen çocuklara ceza verip + çocukları suç örgütlerine organize olarak çeken yapıları yok etmek lazım.
Ben suç işleyen çocukların %10 nu kadar bile bu sistemi kuran yapılardan bahsedilmemesini konu etmek istedim.
Suç örgütleri 200 çocukla çeteyi kurunca siz suç işleyen 20 çocuğu yakalayıp onlara öncelik verdiğinizde 200 olan sayı çoktan 250 ye çıkmış oluyor.
Dünyada bu tür çeteleri, yapıları bitiren ülkelerin tamamı suç işleyen çocuklara ceza + suç işleten yapılara operasyonlarla yok ederek sağlamıştır.
Yoksa çocuklar istediğini yapsın, onların ne suçu var gibi bir şey yazmak istemedim.