BlueAegean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortada faiz yok hocam. O ay havuzdaki paradan hakkı gelene ev, araba tahsis ediliyor. Ben 700binlik araç aldım 58bin katılım bedeli ödedim, ödememek de saçmalık olurdu. Binlerce personel, şube masrafı var bu insanlarda bir yerden mutlaka para kazanmalı elbette. Sizin ödediğiniz katılım bedeli genelde noter masrafı ve dosya masraflarına gider.
Hayırlı olsun Hocam çoğu kişinin görüşü bu yönde fakat yine de sakınılması gereken bir şey

ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu konuya yazdığım uzun mesaj silindi veya gönderirken bir hata oldu bilemiyorum.
faizin etrafından dolanan islamda faize göre daha büyük günah işler. bu tür çeşitli mekanizmalarla veya ismine "faizsiz" diyerek "katılım payı" "kar payı" veya "masraf payı" ifadeleri ile faiz almak vermek haramdır.
haram hassasiyeti olan insanların samimi olması gerekiyor, kendinizi kandırmayın. 1 milyon tl lik aracı vade adı altında 1.500 tl ye taksitle aldığınızda o alınan bedel normal paranın değer kaybından fazla ise faiz ödemiş olursunuz alan da faiz almış olur.
önden ödeme yapıp faizsiz adla da olsa reel olarak faize denk gelen sistemlerde nemalandırılarak bir de çekiliş süsü verilerek matematiksel olarak birebir faizle aynı hesaba gelecek şekilde bir sistem kurulduğunda buna girenler gerçekten ya kendileri salak olur ya bizi salak sanıyorlar ya da Allah ı kandırmaya çalıştıklarının farkında değiller.
Haşa kimse Allah'ı kandıramaz hocam onlar ancak kendilerini kandırır dururlar.

Alıntı
faizsiz sistem şu olur: galeri size aracı satmaya razı ama 3 ayda ödeyebiliyorsunuz. 1milyon yerine aylık enflasyona bakar 3 ay vade 30 60 90 gün hesabıyla ortalama 60 günde ödenecektir aylık %3 enflasyon var 1060.000 i 3 e böler ve size buna göre taksit oluşturur öder alırsınız ve bu asla faiz olmaz. ama bunun üstündeki oranlar yok paranın riski varmış vade olunca zırt pırt diyip dolaşmaya gerek yok faizdir. çünkü "vadeli bir şey elbette fazla fiyatla olur risk var" denilerek reel faiz alınması zaten faizi faiz yapan şey ve gerçek gerekçesidir. araç satışından para kazanan o vadeye razı oluyor çünkü para kazanacak. ama 1.060 yerine 1160 diyorsa faiz almak istiyordur. ödeyen de faiz vermeye razı oluyordur.
çekilişe giren kişi verdiği parayı ve kendisine kurada çıkıncaya kadarki nemalanmayı nasıl yapıldığını bilmiyor veya adına faiz denmese de fiilen faize denk gelecek şekilde yapıldığını bilmese de faiz sistemine girmiş olur. saflık insanı kurtarmaz düşünmek lazım, Tengri insana akıl vermiş. aklımız olduğu için sorumluyuz.
Kesinlikle Allah bize bir akıl vermiş ve bununla beraber sorumlulukta vermiş.

"Düşünüp anlamanız için Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor. " (Bakara/242)

tiscali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O organizasyon bedeli bence faiz hocam. Faizin adı organizasyon olmuş. Rahmetli Erbakan koalisyon hükümetlerinde olduğu zamanlarda Faiz demez Nema derdi hep. 🙂
Katılıyorum hocam