Gelir olarak Almanya mı?

İngilizce bilirsek Almanca öğrenmek kolay mı?
Bir dönem Amerika'da yaşadım/çalıştım ve Almanya'yı da gördüm, Amerika kesinlikle bambaşka bir dünya ve yazılımcı olduğu için asla Almanya daha iyi bir seçenek değil Amerika'ya göre.
İngilizce öğretmenliği okudum, lisede dil bölümünde Almanca da gördük ikinci dil olarak. Gramer birbiriyle zerre alakasız, aynı dil ailesine mensup olsalar da, bambaşka 2 farklı dil. 20-30 tane benzer kelime var diye kolay öğrenebileceğinizi sanmıyorum hocam. Der, die, das ekleri, fiil çekimleri, çekim ekleri, cümle yapısı, özellikle yan cümlelerde fiilin sona gitmesiyle offff her şey karman çorman. Almanca'yı haftada 2 gün/4 saat, 7 yıllık Anadolu Lisesi serüvenimle çözemezken Rusça'yı bile daha kolay öğrendim 8-10 ayda "Duolingo" ile.
Yazılımcı arkadaşa tavsiyem kesinlikle Amerika ve California eyaleti mutlaka. Giderseniz sakın bizimkilerin yaptığı gibi New York / New Jersey taraflarına gitmeyin (yaşamak için). California bi tık pahalı olabilir ama harika bir eyalet (LA mükemmel bir şehir) Los Angeles, San Diego, San Jose (Silicon Valley) buralar tercihiniz olabilir.
Giderseniz benim için Walmart'ta satılan gri şişeli sıvı vitaminlerden ve Modelo biralardan alıp ikisini karıştırıp için lütfen çok özledim
Almanya Amerika'ya göre daha çok zorlanacağınız bir seçim olur. Eğer burada bir akrabanız ya da tanıdığınız yoksa alışmanız ciddi zaman alır ve bu süre sizi yoracaktır. Çalışma şartları, insan hakları, gelir olarak tabi ki açık ara Almanya. İngilizce alt yapınız varsa Almanca kolay öğrenirsiniz. İltica yerine
https://www.make-it-in-germany.com/en/ buradaki firmalara kendinizi kanıtlayıp davetiye alırsanız çalışma vizesi gelmeniz daha uygun olacaktır.