serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Aynı sonuca farklı yollardan vardığımızı düşünüyorum.
Bu sorunun çözümü çocuklara ceza verilerek değil bu çocukların içine girecekleri bir suç dünyası var ve o dünyayı yok ederek çözebiliriz.
Sanırım şurada farklılık oldu ben kendi yazdığımı okuyunca çocuklara ceza vermek önemli değil gibi anlaşılabilir yazmışım.
Çocuklarla değil onları kullananlarla mücadele derken elbette suç işleyenlere cezası verilecek ama işin temeli bu olmayacak.

Şu gerçeği göz ardı etmeyelim.
Sizin çocukluğunuzda ya da benim çocukluğumda çocukları bu şekilde kapsamlı, organize ve bilinçli olarak suç dünyasına çeken yapılar yoktu.
Bugün 12 13 yaşında bir çocuk mevcut yapılarca çetelere dahil edilmek için özel çaba sarfediyor.
Yani bizi zamanımızda olmayan bir durumda biz öyle olmadık dememiz normal.
Benim çocukluğumda cep telefonu yoktu haliyle cep telefonu bağımlısı değildim diye yazmam normaldir çünkü olmayan bir şeyin bağımlısı olamazdım.

Kişisel bakmayın sizin aileniz, çevreniz ve sizin kendiniz farklı bir yaşam sürebilirsiniz elbette ama herkes o şekilde olmayabiliyor.
Devletler bu sorunların ortaya çıkmasını engellemek için vardır, olduktan sonra cezayı hakimler verir zaten.

Suç işleyen çocuklara ceza verilecek + çocukları suç örgütlerine çeken yapılar ve sistemler yok edilecek.
Bu ikinci dediğim yapılmadıkça sabah akşam ceza verilse yine değişen olmaz.

Sizde bu sorunun sadece çocuklara ceza verilerek çözüleceğini düşünmüyorsunuz, yazdıklarınızdan anladığım.
Yazdığım gibi aynı şeyi düşünüyoruz sadece farklı açılardan ifade ettik.

Hülasa öncelikle suç işleyenlere cezaları verilmeli ama sonrasında suç işletenleri yani çocuk çeteleri kuran "yapı" "sistem" "çeteler" hedefe alınıp yok edilmeli. Bataklığı kurutmadan sinekleri engelleyemezsiniz.
Dediğin gibi hocam ana fikirde, hemfikiriz her ikimizde. Kesinlikle söz konusu çeteleşme, yani piyonları yöneten kişilerin ortadan kaldırılması gerekir ki kalıcı bir çözüm bulunsun. Lakin bu yapılırken de bunlar bir şey değil elebaşlarını ortadan kaldırmalıyız zihniyeti olmamalı.

Olursa; Bugün çocuk olan ve piyon statüsündeki o kişiler, elebaşı olan ve o kişilerden daha yetişkin yaşta olan kişilerin yerini alır. Yani ön safta ve tabandayken, neden lider ve karar verici olmayayım kafa yapısına girer buda bahse konu çocukların, çete lideri olmasına yol açar ve jenerasyonun daha kötü bir ivmeyle ilerleyişiyle sonuçlanır.

Kısacası, bataklığı kurutalım kuruturuz kurutmasına da o sinekler yok olmadıkça yeni bir bataklık bulunur veya oluşur.