SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhakkak Allah C.C en iyisini bilir fakat, bir alıntı iletmek isterim size, ben şahsen bu sistemlerden uzak duruyorum hem ihtiyacım olmadığından hemde parasını öder ödemez malı almayınca rahatsız olan biri olduğumdan psikolojik olarak dertliyim, fakat böyle sistemlerin olması da ülke adına iyi çünkü Allah bankaya yolunu düşürmesin kimsenin.
Amin hocam
Alıntı
Tellallık,simsarlık ya da komisyonculuk denilen hukuk kurumu; bir muamelede veya bir satış akdinde aracı olan kişinin yaptığı iştir. Bu işi yapana dellal (Türkçede tellal diye telaffuz edilir), yaptığı işe dellallık (delil olma, yol gösterme) ve yapılan bu iş için alınan ücrete de dellaliye denilir.
Bir malın veya hizmetin satımında aracı olunması karşılığında alıcı veya satıcıdan yahut her ikisinden aralarında tespit edilen oranda ücret (komisyon) alınması, tarafların aldatılması gibi İslam'ın yasakladığı bir durum söz konusu olmadıkça helaldir.
Buna göre emlakçıların yaptıkları iş karşılığında, mevzuatla belirlenen oranda komisyon almaları caizdir.
Doğrudur hocam ama işte alıp satılırken komisyoncunun bile ceviz,yumurta ve kabuklu şeyler hariç sattığı malı görerek satması gerekiyor bunu sadece alıntınıza eklemek için söyledim