Yanlış anladım sizi hocam hakkınızı helal edin
ama yani ben biraz karşıyım bu olaylara çünkü paraya para geliyor altın günü yerine altınını al eve koy veya ne bileyim bu işler biraz riskli ve şüpheli işler bu benim şahsi düşüncem Fıkıhı İmamı Gazzaliden başka kimseden okumadım dinlemedim ama başka görüşler varsa bir şey diyemem çünkü herkes kendine göre bir kanıt getiriyor her şeyin en iyisini Allah bilir.
Muhakkak Allah C.C en iyisini bilir fakat, bir alıntı iletmek isterim size, ben şahsen bu sistemlerden uzak duruyorum hem ihtiyacım olmadığından hemde parasını öder ödemez malı almayınca rahatsız olan biri olduğumdan psikolojik olarak dertliyim, fakat böyle sistemlerin olması da ülke adına iyi çünkü Allah bankaya yolunu düşürmesin kimsenin.
Tellallık,simsarlık ya da komisyonculuk denilen hukuk kurumu; bir muamelede veya bir satış akdinde aracı olan kişinin yaptığı iştir. Bu işi yapana dellal
(Türkçede tellal diye telaffuz edilir), yaptığı işe
dellallık (delil olma, yol gösterme) ve yapılan bu iş için alınan ücrete de
dellaliye denilir.
Bir malın veya hizmetin satımında aracı olunması karşılığında alıcı veya satıcıdan yahut her ikisinden aralarında tespit edilen oranda ücret
(komisyon) alınması, tarafların
aldatılması gibi İslam'ın yasakladığı bir durum söz konusu
olmadıkça helaldir.
Buna göre emlakçıların yaptıkları iş karşılığında, mevzuatla belirlenen oranda komisyon almaları caizdir.