Yazılım dili öğrenmenin en etkili(bana kalırsa tek yolu) dili kullanarak bir şeyler geliştirmektir. YouTube'da gördüğünüz herhangi bir eğitim videosu bile işinize yarar, uygulayarak ilerlemeniz takıldıkça araştırıp üzerine koyarak gitmeniz gerekir. İsterseniz hiç video kitap açmayın adım adım araştırarak ilerleyin, en kötü AI bile çok işinizi görür sürekli soru sorarak hatalarınızı çözerek ilerleyin.
Mesela fonksiyon yazmanın temelini öğrenirsiniz daha sonra öğrendiğinizi uygularken fonksiyonun bir şeyler return etmesi gerekir bu defa fonksiyonun nasıl return edeceğini araştırıp bir şey daha öğrenmiş olursunuz. Array değişken tipini öğrenirsiniz daha sonra foreach ile array içerisinde gezmeyi öğrenirsiniz daha sonra array içerisinde bir şeyleri atlamak istersiniz yine araştırıp örnek kodları inceleyip if ile gerekli koşulu sağlayan/sağlamayan değerlerde döngüden çıkmayı/değeri atlamayı öğrenirsiniz.
Basit bir proje belirleyin ve siz yazın daha sonra Github üzerinde benzerlerini araştırın diğer insanlar nasıl yazmış bunları inceleyin size yeni bilgiler katacaktır.
Ayrıca bir önerim daha var, PHP yerine node.js gibi teknolojilere yönelmenizi öneririm çünkü saf bir şekilde ui yazmak çok eskide kaldı, node.js bilginiz sayesinde vue react gibi frameworkleri kullanmakta zorlanmazsınız. Kaynak tüketimi ve performans açısından kritik öneme sahip.
Unutmayın siz uygulamadığınız sürece hiçbir eğitim içeriği size bir şeyler katmaz.