Çiftçilik havacılık konusunda inanılmaz ileride olurduk. Bunlar dışında eğitime olan düşkünlüğü ve kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadeleyi dikkate alırsak. Örneğin hepimizin Annesinin annesi üniversite mezunu olurdu. Annelerimizde üniversite mezunu olurdu ama öyle şimdiki üniversiteler gibi değil gerçek eğitim almış olurlardı.
Eğitimli kültürlü ve çağdaş düzeyde olurduk. Şimdiki eğitim seviyesini ülkenin coğrafyasına bakarak bile çıkartabilirsiniz. Herşeyi geçtim son 25 yılı görmek isteyen 25 yıl önceki TRT yayınlarını açsın izlesin 25 yılda ne hale geldiğimizi görsünler. Mesela menemen olayında 1 asker için yakın menemeni diyen bir ATATÜRK vardı şuan ise 1 askerimiz şehit olduğunda haberini 45 saniye bile sunmuyorlar alt yazılarda geçiyor. Atatürk olsa 1 asker şehit olsa neler olurdu bilemiyorum.
Herşeyi geçtim dış siyaset de bir dehaydı ve kesinlikle o gün o durumdayken o yoklukta savaşacak gücü yokken bile ingilizinden almanına kadar ayağına getiren adamın bugün neler yapabileceğini tahmin bile edemiyorum. Abarttığımı düşünenler resmi kaynaklarda resmi ziyaretleri araştırabilir.