Elbet tabii Devlet bu tarz olaylara dahil olacak, önlem alacak, ancak hocam öncesinde bana kalırsa ebeveynlerin çocuklara iyi örnek olmaları ve de öğrenim açısından iyi bir değerlendirmeye tabii tutmaları gerekiyor, öte yandan doğrudan bir çocuğun eline oyuncak himayesinde ebeveyn sınırlaması dahi olmaksızın interneti olan bir cihaz verir iseniz eğer o çocukta her yere ve de her şekil de girer, öte yandan en azından cihaz veriliyor ise bile sosyal medya, Youtube dahil olmayacak, internet olmayacak, sadece oyun oynaması için de verilebilir, ancak ben buna da karşıyım, bana kalırsa fiziksel oyuncakları ile oynaması her açıdan gelişim odaklı daha etkili bir senaryo olabilir kanaatindeyim.
Öncesinde temeli iyi attırmak gerekiyor çocuklarımıza, öte yandan ebeveyn kontrolünün etkili olması, çocuğun dediklerimizi yapmasına vesile olmamız yine öte yandan saygı ve sevgi nezdinde büyütülmesi ve kati surette şimartılmaması dengeli ilerlenmesi gerekiyor.
Öncesinde temel, ardından Devletin iyi ve kontrollü devam etmesi, kesinlikle caydırıcı cezalar dahil etmesi gerekiyor.
Bu tarz olaylar normal şartlar da beklenmesi gereken durumlardır, ancak maalesef şu anki yapı da çok zor.