phpc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Rahmetli annem de (Küçük hücreli dışı adenokarsinom akciğer kanseri) kanserdi. Bu tip bir kanserse Türkiye'de 10-20 prof onkologla (biontech türkiye sorumlusu dahil) görüştüm. İşe yarar bilgiler verebilirim. Annemin tedavisi için keytruda (3 haftada bir 2 kür 100 bin civarıydı) +özel hastaneler ve proflar+ambulanslar derken 5-6 milyon kadar para harcadım. Bunların sağlık sistemi 4. evreye ulaşmış kanseri teşhisten bile aciz. Bu gibi durumlarda para ve tasarruf anlamsızlaşıyor. Ben kişisel yapım nedeniyle bu konulara öyle bakamıyorum. Para kendim için duygusal anlamda bir *** sineğinden daha değersiz. Bundan sonraki yaşamımda parasını hayır hasenata harcayacak ve gidenlerin adını yaşatmaya çalışacak biriyim. O nedenle konuya yazmamın bu açıklamadan sonra anlamı kalmadı. Moralim de çöktü.

Yeni nesil tedaviler var. Özellikle gen testini vakit kaybetmeden öneririm. Bu test ortalama 1-1.5 ayda sonuçlanıyor. Üni hastanelerinde ücretli veya yurt dışında yine ücretli yapılıyor. İmmünoterapi bizde işe yaramasa da (PDl %60'tı) sizde olumlu sonuç doğurabilir. Bu konuda böyle bir mesaj görmek ve yazmak istemezdim. Belki ileride işe yarar. Acil şifalar dilerim. Bu konuyu kapattım.
çok teşekkür ederim. 3. evre eşim, tedavi çok iyi gidiyor tümör küçüldü 2 ay sonra amliyat var. %100 tedaviye cevap verdi eşim. çok mutluyuz. ilk ay yaşadığım stresi anlatamam.

elbetteki paranın bir önemi yok. ancak bizşn gibi zaten zor geçinenler için parayı bulmak ciddi zor. o zamanda tedavi aksıyor.

işin temeline inmedim. genelde bu tür sağlık sorunlarının temeli stres kaynaklı. baldızı 2013 yılında kanserden kaybettik. başımıza geleceğini biliyordum. yapabileceğim en iyi şey eşime stress yaşatmamak ona huzurlu bir hayat sunmaktı. 2013 yılında eşimi üniversiteye gönderdim. 2 yıl tatil yapar gibi üni okudu deniz kenarında 2016 da istanbuldan taşındık, o zaman kadar planlarımı anlattım hayallerimi anlattım. 9 yıldır bıradayız ilk 1 yıl full gezdik çalışmadık (işsizlik maaşımız vardı) yoğurdundan yumurtasına, kırmızı etinden doğal sebze meyveye kadar güzel bir hayat yaşadık. eminim ki bu 9 yılın çok katkısı oldu. şimdi tedavimiz iyi gidiyor ve diğer tedavilere gerek kalmadı. çanakkalede teşhisi hemen koydular zaten (üniversite hastanesi) sonrasında aynı gün tedavi için istanbula gönderdim. en iyi onkologlardan yorum aldık. (istanbulda bağlantımız ve çevremiz var) tedavi süreci hemen başladı zaten.

inanın hayatımızdaki bütün şansı kullandık. eşime de söyledim. tümör büyük ama iyi huylu yayılmıyor (erkek) tedaviye en üst sınırdan cevap verdi tümör yarıdan alta küçültü (4 kür sonrası testler)

tedavi sonrası önleyici tedavi alacağız tekrardan. size duygularımı tarif edemem ama düşmanıma vermesin… ömürden ömür gidiyor…

teşekkür ederim. şimdi o zamanları atlattık, buraya gelip her gün evde yaptığım çalışmaları atıyorum. mutlu olsun diye… (moral inanılmaz etkili) evi de var artık. döndüğümüzde onun üzerine olacak…

çok teşekkür ederim tekrardan iyi forumlar. artık yeni hayallerimiz var