Sebebi şu olabilir Türkiye'deki bir operatör diğer ülkelerde kullanıldığında Roam olarak kullanılır yani gittiğin ülkenin veri sağlayıcısı üzerinden hizmet sağlanır.
Örnek olarak yaşadığım ülkeden bahsedicem. Amerika'da verizon, t-mobile ve Att en bilinen 3 sağlayıcı ve siz buraya geldiğinizde muhtemelen T-mobile alt yapısı ile bağlantı kullanıyor olacaksınız. Burada internet konuşma vb. diğer tüm hizmetler sınırsız yani tek fatura ödersiniz fiyat sabittir kullanılan hizmet sınırsızdır.
Kendi düşüncem türkiye'de örnek veriyorum 5gb internet aldınız fakat sağlayıcı bu interneti arkaplanda sağladığı bir takım veri gönderimleri ile siz kullanmadan bitiriyor. Ama burada böyle bi durum olmadığı için internetiniz bitmiyor.
Bununla ilgili örnek vereyim benim 50 gb mobil internetim vardı türkcellde türkiye'de yaşarken ve daha 3 gün geçmeden bitiyordu hemde evde wifi olmasına rağmen.
Şuanda mobil olarak kullandığım verizon hattımın 50 gb hotspot kotası var ve türk telefonuma internetimi bu hotsport üzerindeki veriden bağlanarak alıyorum ve hiç kotanın dolduğunu görmedim. Hemde aktif olarak sürekli youtube kullandığım halde.
Vermiş olduğum bilgi yüzde yüz doğrudur diyemem kendi tecrübeme dayanarak aktardım bu bilgiyi benim görüşüm bu yönde.