Selam olsun,
Hepimizin diye giriş yapacağım ama hiç kimse üzerine alınmayacak ben boşa kulaç atmış olacağım bu sularda...
Bazı insanlardan yürüyeceğim bu konuda.
Bazı insanlar yaptığı bir şeyden ötürü büyük korku duyar.
Ya ortaya çıkarsa, ya öğrenilirse, ya o öğrenirse, ortaya çıkarsa hayatım değişir, şöyle etkileri olur vs vs.
Bu aldatma, kötülük yapma, herhangi bir kural ihlali, bir hata, bir kötülük olabilir yani her şey olabilir.
İnsan ortaya çıkar korkusuyla yaşadıkça her günü cezaya dönüşür ama hala öğrenilirse göreceği cezadan korkmaya ve bitmeyen bir süreçte eriyip gider.
Ceza ise aslında insanı rahatlatan ve huzur veren bir şeydir.
Nettir.
Saklamanız gereken bir şey kalmamıştır, özgürsünüzdür, kaygısızsınızdır ya da endişeli günler son bulmuştur.
Cezaların etkisi kısa sürelidir.
Ortaya çıkarsa, öğrenilirse ne yaparım diye yıllarca yaptıklarını saklamaya çalışan insanların çektiği zorluklar, acılar, kötü günler aslında ortaya çıksa 1 ay içinde yok olacak durumlardır.
Cezayı yani insanın yaptığının karşılığını görmek aslında bir ceza değil bir rahatlama ve yeniden başlamadır.
İnsan, yaptıklarının karşılığından korkmamalı ve korkuya esir olmamalı aksine yaptığının karşılığını mecazen ödeyip ileriye doğru bir adım atmalı.
Biliyorum hiç kimsenin böyle korkuları, endişeleri ya da sıkışmışlıkları yoktur.
Zaten olmayan konuları yazıp ne yapmak istiyorsam...
Sadece cezanın hafifliğinden kaçıp korkuların, endişelerin karanlığına gömülmesin kimse isterim.
Ne diyor bu adam yine?