digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İsteğinizin hukuki ve mali altyapısı hakkında hiç bir fikriniz var mı? Ortak olmanın hukuki şartları ve mali sorumlulukları hakkında bilgi edinmenizi öneririm. Ortaklık ve fonlama bir webforumunun bir kategorisinde yapılacak bir iş değildir. Fonlamaya değecek projeler bu forumda konu açmaz. Bu forumda konusu açılan ve fonlanan projelerin yarısı dol@ndırıcılık için kullanılır kalan yarısı batar.
Forum için de hukuken mesuliyet doğurur. Bir fon oluşturarak bir yatırımı organize etmek için SPK dan lisans almak lazım. Yoksa bu işi organize edenler hem hem idari para cezası hem de hapis cezası alabilir.
fonbulucu gibi siteleri görünce aklıma geldi ve ondan böyle bir konu açtım. Hukuki süreçlerini bilmiyordum. Bir hukuki süreç var mı veya SPK lisansı varmı gibi. Siz bilgili gibi duruyorsunuz bu konularda. Peki bir şirket %40 hissesini 50 kişiye lisans olmadan pay edebilir mi? Ben edebilir diye biliyorum, bu da bir nevi fonlama olmuyor mu? Yani %40 hisseyi 50 kişiye satabilir hiç bir şart koşmadan sadece ticaret odasından halledilen bir durum.