Selam olsun,
Çok takip eder ve mutlaka keyifle okur zevkle tartışırdım benim açımdan sorun değil ama topluma yönelik ciddi sıkıntılı ifadeleri vardı.
Ben o zaman kendisine yazmıştım hepsi çok güzel, çok doğru yazdıklarının ama bunları insanlara hakaret etmeden yapsan olmaz mı diye.
Olmaz dedi
Onun jargonundan bir şeyler yazmanız çok hoş oldu valla.
Ben PM den yazarım size dediklerini hak verirsiniz yani banlanmasına buradan yazamam.
Yoksa rengarenk olsun elbette ne güzel olur.
şimdi daha iyi anladım, evet o konuda haklısınız, ama kısmen=)
r10 ban geçmişim ile ilgili ufak bir bilgi vereyim, banlarım 2 ye ayrılıyor
https://www.r10.net/1081459135-post6.html
bu mesajımdaki ban öncesi ve sonrası, bundan önce pm ile reklam yapmak dışında hiç bir cezam yoktu; kısacası sadece ticari amaçlı ufak yaramazlıklar hariciydi. bu mesajımda forumdan bir süre, off-topicten ise ciddi bir süre banlanmıştım. hakkımı çok aradım o dönem, ama malesef bulamadım. sonrasında da açıkcası forumdaki hareketlerimin şirazesi kaydı, yani bir kilometre taşı oldu benim için.
bugün forumda suriyeli göçmenler için yapılan mesajların yanında, benim o kadar ceza yememe neden olan bu mesajım at kullağına konmuş kelebek kalır=) ama işte, belki bir kaç sene önden gitmiştik.. herneyse... üstelik mesajımda hiç bir ötekileştirme, kutuplaştırma yoktu, hakkıyla lise bitirebilmiş +!8 herkes benim o mesajımdaki micazı anlardı....
@griffinn; bireysel olarak kimseye hakaret etmedi, ancak toplumsal göndermeleri vardı benim o mesajımdaki gibi, bugün kimin yok ki? Pek çok konularda Atatürk gibi değerlere, siyasi ideolojilere, dini değerlere ciddi aşağılayıcı göndermeler var; ancak bunlar sansürlü olduğundan dolayı işlem görmüyor. Çünkü niyeti anlasan da somut bir delilin olmuyor... Fakat ispat edemezsen de adamın bu değerlere hakaret ettiğini hissediyorsun. Bu gibi durumlar varken, Griffinn'in toplumsal göndermeleri o kadar da ölümcül değildi bence... Daha ölümcül meseleler olabilir =)
Ben bu forumda, geçtiğimiz 2 senede " günümüz gençlerinden, özellikle kızlardan nefret ediyorum" gibi ifadeler kullanıp ceza almayanları gördüm be hocam... Üstelik çok üzerine gitmiştim, mesajı silinmişti sadece.... Diyorum ya, bugün aşırı cinsiyetçi konular açılıp, kilitlenmekle kalırken, ben göçmen mizahı için o kadar ceza yemiştim. Kısacası, herşey gibi forumdaki cezai kararlar da evrimleşiyor, katılaşıyor veya esniyor, veyahut anlık muhakemelere göre değişiyor. Ben aynı mesajı bugün atsam, ne ban yerdim, ne de 3 ay off-topic cezası, ne de foruma o günkü küskünlüğü yaşayıp, sonrasındaki daha daha sorumsuz cezaları yemezdim...
Ne mi yapılabilir? Cezaların anlık muhakemeye veya dönemse konjuktüre göre değişmemesi adına, daha tanımlı ve standartlaştırılmış hale getirilebilir. Zamanında 1 ay ban yediğim konular bugün 1 ayla geçiliyor, ya da tam tersi... Ama bu mümkün mü? Sanmam, memlekette neyin standardı var ki, forum için anayasa yazacak halimiz de yok

Bu konuda hak veriyorum elbette, ama bu durumda üyelerin de mukayeseli kanaatleri de biraz haklı kalıyor.
@griffinn; standartları güçlü bir sistemde haklı banlanmış olabilir, çünkü aynı skaladaki herkes süresiz ban yemiştir o durumda; ama benim onun banını haksız görmem, yukarıda izah etmeye çalıştıgım göreceliliklerden kaynaklıydı; çok daha öteleri sınırsız ban yemiyor
selamlar