Katılmıyorum. Herkes medeni olursa silahın yeri o zaman yoktur.
Ayrıca öldükten sonra eğitim, video kaydı, basın, dava vb bunların önemi kalmıyor.
Ayrıca değişik şeyler söylüyorsunuz anlamak gerçekten güç. Ailenizi ölümden koruduktan sonra hapis yatmanın pişmanlığı mı olur? Aileyi koruyamadıktan sonra özgürce yaşamak yaşamak mı oluyor? Hırtın biri ailenize zarar verse yaşayabilir misiniz? Ben yaşayamam açıkçası.
Korkularınızı yendiğinizde, silah ihtiyacınız da kalmaz. Siz bana "silahtan mı korkuyorsun" derken, aslında silahtan korktuğunuzu birden fazla kere gösterdiniz. Mesajlarınıza bakın en basitinden. Karşı tarafın silahından korkuyorsunuz ve bunun için silahlanmak istiyorsunuz, size gayet medeni soru soran insanlara da sanki onlar silahtan korkuyormuş gibi tepki veriyorsunuz.
Sizin fikirleriniz sabit. İhtiyacınız belli. Kendinize güvenmediğiniz için, silahı ailenizi koruyacak bir unsur olarak gösteriyorsunuz. Ancak, temelde aslında koruduğunuz şey ailenizde değil. Çünkü karşı tarafa sıkıp içeri girmeyi, öldürülmektense öldürmek olarak nitelendiriyorsunuz. Bir insan ailesini gerçekten korumak istediğinde, iki şeyi çok iyi bilir: 1- Ölemezsiniz, 2- Gidemezsiniz. Ailenizi bırakıp gittiğiniz tüm seçenekler, aileniz için yapılmış eylem değildir. Onları korudum bahanesi ile, hayatları boyunca yalnız bırakırsınız. Ve onları çok daha korumasız hale getirirsiniz. Bunu yapıp, sonra "ailem için yaptım, onu öldürdüm" diye mi avunacaksınız? Eşiniz de çocuğunuzda tamamen farklı bir hayata başlar. O evreden sonra hiçbir şey düzelmez. Öyle dönemler gelir ki "keşke ölseymişim" dersiniz. Çocuğunuz sizinle gurur mu duyacak sanıyorsunuz? Rüyanızda bile gerçekleşmeyecek bir şeyi konuşuyorsunuz. Kimse çocuğunuza babasının nerede olduğunu sormayacak mı? Bu nasıl bir bencilliktir?
Sizi silaha yönlendiren şey, derinlerde sakladığınız korkularınız. Karşı tarafı silahsız etkisiz hale getirmeyi öğrendiğinizde, silah istemeyi bırakırsınız. O zamana kadar, padişah olsanız fikriniz değişmez. Çünkü bilmiyorsunuz. Kendinizi ve ailenizi nasıl savunacağınızdan haberdar değilsiniz. Ölüm korkusu size öldürmeyi normalleştiriyor.
Ne inandığınız din, ne savunduğunuz vatan, ne de üyesi olduğunuz millet size adam öldürmeyi "hangi gerekçe ile olursa olsun" normalleştirmez. Bireysel silahlansanız dahi. Bireysel silahlanma maganda görüp sıkmak değildir. Bu gelince size vurma yetkisi gelmiyor. En fazla belinize silah verir. Bir benle karşılaşın bakalım o silah belden çıkabilecek mi? Sizin de öğrenmeniz gereken şey bu. Silahlı birini etkisiz hale getirmeyi öğrenin.
Çok geçmiş olsun.