Neden iki tarafta da silah olunca konuşmak yerine birbirimizi vuruyoruz anlamadım. Silah konuşmayı bilmeyip sizin veya ailenizin can güvenliğini tehlikeye atan birisi olunca kullanılır.
Anlamadığınız nokta şu: iletişim kabiliyeti olmayan insanlar zaten silahlanmış durumda ve aramızda geziyor. Yani devletin onlara silahlanma hakkı tanımasına gerek yok. Eğitimsiz, kural tanımayan kısaca hırt dediğimiz kişiler çok kolay silahlanıp ilk fırsatta bunu kullanıyor ve eğitimli, ülkeye faydası olan kişilerin hayatına son veriyor.
Ben sadece kendimi koruyabilmek istiyorum. Bu yüzden de bireysel silahlanmayı savunuyorum. Siz makale de yazsanız günün sonunda karşınıza çıkan bir hırt sizi ve ailenizi tehdit edebilir. Gün geçtikçe bu ihtimal daha da artıyor.
Bahse konu olan kitleye etkisi olur veya olmaz. Orasını bilemiyorum. Ancak diğer aklı başında olan kitleye etkisinin olacağını düşünüyorum.
Yani kısacası ben canımı yolda bulmadım. Ailemi de öyle. Dışarıdaki magandaların en ufak şeyde silah çekip hayatımı karartabilecek olması ihtimali beni rahatsız ediyor. Bu kişilere karşı siz savunmasız dolaşmak istiyorsanız veya ailenizin dolaşmasını istiyorsanız siz bilirsiniz

ben öyle olmayacağım. Hazırlıklı olacağım.
Bu kişileri kayda alıp, dava etmelisiniz.
Konuyu halka açık ve basının takip ettiği bir dava haline getirmelisiniz.
Uluslararası basına yansıtmalısınız.
Bir şey aşırı popüler olduğunda, devlet kendi koruduğu insana karşı bile eylem yapmak zorunda kalır.
Kamboçya'da birini silahla vurup öldürün, $100 verdiğiniz polis sizi salar.
Vurduğunuz kişi çok önemli biriyse, $2000'ın açmayacağı kapı yoktur.
Ancak, konu basına yansır ve ülke genelinde duyulursa, Kamboçya'da bile serbest bırakılamaz hale gelirsiniz.
Kısaca, eğitim veremiyorsanız, ders verirsiniz. İçeriden çıkamayacak kadar gündemde tutarsanız, sonuç elde edersiniz.
Silahlandığınızda ailenizi korumak için bir tanesine sıkmak zorunda kalacaksınız. İçeri gireceksiniz. Aileniz dışarıda, siz içerideyken, 7 sülalesi gelip ailenizi rahatsız edecek. Siz sessizce, yıllarca yapılan her şeyi izlemek zorunda kalacaksınız. Ha diyorsanız ki ailemi korumakta istemiyorum, silahı sadece gösteriş için alacağım. o halde gidip kuru sıkı alın. Bunun silahlanma ile ilişkisi yok.
Kısaca, her ne senaryo ile gelirseniz gelin. İşin ucu dönüp dolaşıp size zarar verir. Silahın medeni insan iletişiminde bir yeri yoktur.