Siz bireysel olarak silahlanıın o halde. İki tarafında silahı olacağına göre, konuşmaya ihtiyacınız yok. Vurun birbirinizi.
Bizim bireysel silahlanmaya karşı olmamızın, silah korkusu olduğunu düşünmeniz çok cahilce bir davranış. Bir insan silahtan neden korksun ki? Konuyu zaten silah korkusu olarak görüyorsanız, hiç anlamamışsınızdır. Zaten iletişim kabiliyeti olmayan bireylerin, ellerine silah vererek ne çıktısı almayı hedefliyorsunuz? Konuşmaya mı başlayacaklar silah var diye? Arkadaş mı olacaklar? En fazla iki taraf birbirine sıkar.
Siz eğer elinde silah olmayan halkı eğitemiyorsanız, eline silah aldıklarında eğitebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Şu anda bir şansınız var ise, o evrede bu şansınız olmayacak.
Oturup ABD örneğini derinlemesine inceleyin. En fazla daha kapsamlı seri katiller ya da suç örgütleri yetiştirirsiniz. Daha kültürlü hale gelmezsiniz. İnsanlar birbirlerine nefsi müdafa adı altında sıkmak için tonla nedene sahip olur. Trafik polisi bile sizi durdurduğunda kendi can güvenliği için, silah olduğunu sandığı bir şey için sizi vurabilir. Finalde yine başladığınız yere dönersiniz.
Şu soruyu soracaksınız:
Silahlanmayı neden istediniz?
Silahlandıktan sonra bu nedene çare bulabildiniz mi?
Örneğiniz: Magandalardan kurtulmak vb.
Eylem sonucu: Adamlar hala aynı. Neden? Çünkü yaptığınız eylemin onların yaşam biçimlerine etkisi %0.
Adamın dayısı varsa, dayısı olmaya devam edecek. Cahilse, cahil kalmaya devam edecek. Silahlıysa, yine silahlı olmaya devam edecek. Etkiniz pozitif değil, sadece daha negatif olabilir. Gizli kapalı küçük bir silaha sahip olan adamın eline, tam otomatik silahlar almak için yasal zemin vermiş olursunuz. Hepsi bu.
Siz silahlanmak istiyorsanız, mazeret aramayın bence. Gidin silahlanın. Konunun, hedef gösterilen kitleye zerre kadar etkisi yok.
Neden iki tarafta da silah olunca konuşmak yerine birbirimizi vuruyoruz anlamadım. Silah konuşmayı bilmeyip sizin veya ailenizin can güvenliğini tehlikeye atan birisi olunca kullanılır.
Anlamadığınız nokta şu: iletişim kabiliyeti olmayan insanlar zaten silahlanmış durumda ve aramızda geziyor. Yani devletin onlara silahlanma hakkı tanımasına gerek yok. Eğitimsiz, kural tanımayan kısaca hırt dediğimiz kişiler çok kolay silahlanıp ilk fırsatta bunu kullanıyor ve eğitimli, ülkeye faydası olan kişilerin hayatına son veriyor.
Ben sadece kendimi koruyabilmek istiyorum. Bu yüzden de bireysel silahlanmayı savunuyorum. Siz makale de yazsanız günün sonunda karşınıza çıkan bir hırt sizi ve ailenizi tehdit edebilir. Gün geçtikçe bu ihtimal daha da artıyor.
Bahse konu olan kitleye etkisi olur veya olmaz. Orasını bilemiyorum. Ancak diğer aklı başında olan kitleye etkisinin olacağını düşünüyorum.
Yani kısacası ben canımı yolda bulmadım. Ailemi de öyle. Dışarıdaki magandaların en ufak şeyde silah çekip hayatımı karartabilecek olması ihtimali beni rahatsız ediyor. Bu kişilere karşı siz savunmasız dolaşmak istiyorsanız veya ailenizin dolaşmasını istiyorsanız siz bilirsiniz

ben öyle olmayacağım. Hazırlıklı olacağım.