Sürücü kursu bir şey öğretmiyor zaten, ehliyetinizi aldıktan sonra kendiniz öğrenmek zorundasınız.
Siz sadece şunları öğrenirsiniz: Kaputun altında ne var, bagajda ne olması lazım, far / sinyal / vites atma / el freni / dubaları kelebek camdan görüşe göre park
Net bir şekilde araba sürmeyi öğretmezler size. Siz bu saydıklarımı öğrenmeye çalışın diğer skiller araba süre süre bünyenize oturacaktır, ileri sürüş videoları izlemeye de önem gösterin.
Bol şans
Teşekkür ederim Hocam, zaten şuan arabamda yok en azından boşluğum varken alıyım kenarda dursun diye düşünmüştüm.
Şikayetçii olun durumdan adı üstünde kurs ve ücret veriyorsunuz hakkınızı aramalısınız
Evet evet hocam sınavdan sonra edeceğim. Teşekkürler.
Hocam onlar şu kadar saat bukadar saat diye hesaplamıyor. Bana da 5 gün 45dk lık ders vermişlerdi. Köydeki sürücü kursları 15 gün 1 saat veriyormuş ama şehirde bu şekilde.
Demek yerden yere değişiyor ama keşke başta belirtselerdi böyle az olacağını söylememişlerdi 14 ders demişlerdi
Siz bir araca göre ehliyet almıyorsunuz. Başka araca binmenin bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, sınavda başka araç verildiğinde ne yapacaksınız?
Sürücü kursları genelde çok temel seviye bilgi verir. Birinin tam olarak pişmesi, geçici ehliyeti aldıktan sonra, ilk senesinde yavaş yavaş oluşan bir şeydir. Her şeyi ehliyet öncesi öğrenmeniz, bayağı bir özel ders demek.
Sınavdan geçemezseniz, bunun tek nedeni sürücü kursu ya da siz olmayabilirsiniz. Bazı illerde sınavı yapan kişiler, kasten öğrenci bırakıyorlar. Özellikle direksiyon sınavında. Bazı bölgelerde tekte geçme diye bir kavram yok. Millet 3. ya da 4. denemede geçiyor. Hata yapsa da yapmasa da.
Zaten sizin süreceğiniz parkurda da hileli yerler olur diye düşünüyorum. Örneğin bir kavşak olur ve kavşakta ışık olur. Muhtemelen göremeyeceğiniz bir noktada olabilir. Onu yanlışlıkla geçmenizi beklerler, ya da bir takım yerlerde bir takım hatalar yapmanız için farklı şeyler düşünmüş olabilirler. Hepsi bitse, zaten olayın tekte park kısmı var. Doğru düzgün park pratikleri yapmadıysanız, aracın neresine ne açıdan bakmanız gerektiğini bilmiyorsanız, zaten oradanda kalma şansınız doğar.
Kısaca, bu bir bütün. Şunu yapın:
- Açın YouTube'u, sınav geçme pratikleri, hileler vb bir şeyler yazın. Videoları inceleyin.
- Birkaç kişiden birkaç özel ders alıp, pratik yapın.
Eğer yazılı sınavla ilgili sorunuz var ise,
- Hiç kimsenin bakmadığı ilk yardım kısmına mutlaka bakın. Herkesin genelde çuvalladığı yer bu gibi yerler oluyor. Zaten 2 gün ciddi bir şekilde okusanız, biraz da mantıkla, sınavı geçersiniz.
Teşekkür ederim Hocam tavsiyeleriniz için dikkate alacağım, zaten yazılıyı geçtim pratik için.