weberesice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Buradan insanları küçümsediğimi nereden çıkardınız?
Eğer burada bir canlıyı kastediyor olsaydım elbette ki "özürlü" kelimesini değil "engelli" kelimesini kullanırdım. Kaldı ki ben de sağlık sorunlarımdan dolayı yarı engelli sayılırım.
Ben cansız bir varlık için özürlü kelimesini kullandım zira bir araba özürlü olabilir, bir masa özürlü olabilir, aynı şekilde youtube da özürlü olabilir.
Esasında "küçümsediğiniz özürlülere" tamlamasını kullanarak siz farkında olmadan bahsettiğiniz insanlar için yanlış bir ifade kullanmış oluyorsunuz.
Yine de huzur bulacaksanız moderatör arkadaşlardan rica edelim başlığı "YouTube neden kusurlu gibi hareket ediyor?" şeklinde değiştirsinler.
Tabiki doğrusu "özür" değil "engel"dir. Ama ben de dahil belli bir yaşın üzerindekiler engelli yerine özürlü kelimesini ara sıra yanlışlıkla kullanıyoruz. Sizin de sağlık sorunlarınız olduğunu bilmiyordum. İstemeden kırdıysam özür dilerim. Etrafında engellilere saygısız o kadar çok insan var ki? Birkaç yıl önce tekerlekli sandalyesi ile binmek isteyen engelli vatandaşa, belediye otobüsünün şöförü, "seni şimdi alırsak 4 kişilik yer kaplarsın" deyip kapıyı suratına kapatmıştı. Otobüse engelli rampasının konulma amacı zaten o vatandaşlarımızın yararlanması. Şikayet ettim. 2 hafta ceza aldı şöför. Daha geçenlerde "engelli asansörü" yazan yere gençler güle oynaya biniyorlar, tekerlekli sandalyedeki insanlar kuyruk bekliyro diye güvenlikle bağıra çağıra tartıştım. Neyse. Tekrar geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede sağlık sorunlarınızı çözersiniz.