Şu dakikaya kadar yazılan her mesajı okudum ve galiba bu forumun tarihinde bu kadar zarif ve naif şekilde bir "Din" başlığı ve elbette altında o kadar zarif mesajlar var.

Ben de deneyimlerimi eklemek istedim.
14 yaşımdaydım ve her genç gibi binlerce sorum vardı. Babam sağolsun iki şeyden hiç kısmadı birincisi yemek , ikincisi de kitap.
Bunların bizim hanemizde hiç sınırı yoktu. Babam Nakliyecilik yaptığı için Ada yayınları ve bunun gibi bir çok yayın evinin dağıtıcısı durumdaydı.
13 yaşımı doldurmuştum ki karamazov kardeşleri bitirmiştim.
Dinler hakkında sorularım olunca da "bana 3 gün ver sonra konuşalım" dedi.
3 gün sonra evde 4 tane Türkçe din kitabı vardı, malumunuz bilinen 4 din.
Hepsini oku, ve neyi seçeneceğine sen karar ver diye de ekledi.
Ama orada bırakmadı, eğer soruların olursa benim çalışma masamın üstünde her bir din ile alakalı sorularını cevaplayacak insanların adresleri ve telefonları mevut.
İstersen seni onlara götürürüm sorarsın, yada buradan ararız telefonla sorarsın diye de ekledi.
ben o 4 kitabı 1 yılda okudum ve aslında temellerinin aynı olduğunu gördüm.
Bir tek soruya doğru cevap bulamadığım için her bir din konusunda (babamın düşüncesi olan) soru sorabileceğim insanları aradım ve soruyu sorduk.

Allah kadını ve erkeği yarattı. Ve ikisini de o yarattı.
Neden erkek daha üstün de kadın yarım insan ?
Hani adaletin kılıcı kıldan daha keskindi ?
Bir yaradan yarattığı iki kulunu birbirinden neden ayırsın ki ?
Buna ek olarak bir çocuk doğarken cinsiyetini seçemez, neden kız çocuk olarak doğmak istesin ve yarım insan olarak hayatını devam ettirsin ?

Sonra sorular gelişti, "E kadın dünyada yarım insan ama öteki tarafta aynı cezaya neden mahkum kalıyor ? "
Sonra farketim ki bu kitaplar yazanlar hep erkek....
O gün din kitapları ile aramda ciddi bir mesafe oldu.

Yıllar önce bir hocamın çok ciddi bir sorusu daha karşıma gelince ortalık iyice karıştı.
Adem elmayı cennette yer ya hani, bir çok hikayede farklı anlatılır ama yılan şeklinde gelen şeytan onları kandırır.
İyi de , o şeytanı oraya kim gönderdi ??

Not başlığı açan ve bu kadar zarif ilerlemesini sağlayan @serterefendi; ye de ayrıca teşekkürler.