Bir ateist neden Kur'an-ı okumak zorunda. Doğuştan ateist olamaz mı? Ya da neden sadece kuran? İncil, Tevrat , Zebur ya da uçan spagetti canavarının kutsal kitabı kitap değiller mi. Saçmalıktan ibaret bir düşünce
Size saçma gelebilir, ben bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı pek doğru bulmuyorum. İlk mesajım aslında noksan kalmış, onu düzelteyim önce...
Elbette kimse dünyadaki binlerce farkli inancın tüm öğretilerini okuyamaz. Buna ömür yetmez, ama vaktiniz olursa Spagetti canavarının kutsal kitabini mutlaka okuyun, çok feyzlenirsiniz

Neyse... Bu konuda katılıyorum size.
Ancak bana göre aklen ve vicdanen huzurlu bir atesit olmak için tarih, felsefe, sosyoloji, kutsal öğretiler vb. kümülatif bir okuma ve çıkarım gereklidir. Elbette bunu yapmadan da ateist olabilir birisi, fakat doğuştan ateist olan ve bunu hiç sorgulayıp kafa yormadan hayatının sonuna kadar bir kaç yüzeysel kabullenme ile devam ettiren birisi ile, kuran okumadan sırf kültürel miras oladak müslümanım diyenin farkı nedir? Ateistlerin dindarlar için en büyük şikayeti bu konuda değil midir?

Bence ikisi de aynı farkındalık düzeyindedir.
İnandığın kitaptan haberin yok okumamışsın bile demek ile, reddettigin şeyden haberin yok ne dediğini bile bilmiyorsun demek bence ayni güçte eleştiridir, saçma değildir.
Doğuştan ateist olunabilir evet, ancak birseyi neden reddettiğini savunacak düzeyde okuma yapmadıysan bu cahillik oluyor bana göre.
Cahillik kelimesine de bu kadar takılmayın. Hepimiz pek çok konuda cahiliz

Birisi fizik profesörü olup, sanat konusunda kör cahil olabilir. Bunda sorun yok, ama tutup da sanat konusunda ahkam kesiyor veya sanat diye birsey yoktur diyorsa o zaman sorun olur işte...