profweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım ancak Kur'an'da bir din kitabı kategorisi altında. Kur'an'a inanmak/inanmamak o dine inanmak/inanmamak ile aynı anlamda kullanılıyor. Yani birisi çıkıp şu kitabı uzaylılar gönderdi derse kendi bilginiz dahilinde ve kitabı okumadığınız halde, kitabı uzaylıların gönderdiğine inanmıyorum diyebilirsiniz bence.
Selam olsun,

Elbette diyebilirsiniz ama bu bilgiye dayalı değil zanna dayalı bir cevap olur.
O uzaylıların gönderildiği kitabın içinde bu kitabın yazarı ahmettir ve biyografisi şudur diye bir bilgi varsa siz "birinin çıkıp söylediğine göre" yani zanna uyarak karar vermiş oluyorsunuz.
Yanlış anlamayın ben konuyu ironi olması bakımından açtım yani herkes okusun, kuran dağıtıyorum falan gibi bir durum yok.
Okumak istemeyen okumaz benim derdim okumadığı halde konu hakkında konuşanlardır.
Malumunuz bir konu üzerine konuşmak için konunun kaynakları hakkında bilgi sahibi olmak lazım.

Sizin durum din diye bir şey yok haliyle olmayan bir dinin kitabının olması da mümkün değil.
Ben buna hiç itiraz etmedim, sizin durum farklı derken bunu kastettim.
Kuranın içeriği eleştiren, kuran yanlış, kuran eksik, kuran saçma gibi okumadığı bir kitap üzerinde fikir sahibi olanları eleştiriyorum.
Sizin açınızdan din yok = dinin kitabı yok. Bu farklı.
Eğer ki kuranda şu hatalı, bu yanlış gibi eleştiriler yapmıyorsanız zaten konunun muhatabı siz değilsiniz.

Şahsen insanları inançlı/inançsız diye değerlendirmiyorum benim için bir kriter değildir ama konu özelinde konuşurken karşıtlık yapanların neye karşıtlık yaptığını bilmediğini çok görüyorum.
Kuranda şu yazıyor bak ne kadar saçma? dendiğinde Kuranda öyle bir şey yazmıyor demekten sıkıldım belki.
Aynı şekilde inananda Ayet var şu konuda bilmiyorsun dediğinde "hangi ayet?" diye sorup cevapsız kalmasından sıkıldım belki.

Yani benim lafım sizin gibi insanlardan ziyade kuran hakkında konuşanlara.

Bu arada naif ve kaliteli yanıtlar için ayrıca bir teşekkür etmek isterim.