O yıl, “bir kere alayım uzun süre kullanayım” düşüncesiyle, ucuz modeller yerine markanın en pahalı modeli olan Hawk Future’ı tercih ettim.
Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir Hawk Future model oyuncu koltuğu kullanıyorum.
Alma sebebim, ergonomik yapısı ve yüksek kilo taşıma kapasitesi (Boy 1.85, kilo 130) olarak gösterilen özellikleriydi. Ancak ilk günden beri yaşadıklarım tam bir hayal kırıklığı.
  • Garanti süresinde 4 kez alt mekanizma ve yıldız ayak değişti.
  • Parçalar fabrikadan paslı geliyor, üstü sadece boyalı. Birkaç ay içinde pas yüzeye çıkıyor, metal zayıflıyor ve adeta kağıt gibi yırtılıyor.
  • Garanti bitince paraları cepten ödedim. Yan mekanizma dahil tüm alt takımı ve tekerlekleri değiştirdim.
  • Şimdi de sorun mekanizmadan değil, oturma kısmının arka tarafında kırılma çıktı!

Koltuğu sadece ben kullanıyorum, zıplama, ani hareket vs. yok. Standart ofis koltuğu gibi kullanmama rağmen bu kadar sık arıza vermesi ve en sonunda gövde kısmının kırılması tam bir üretim faciası.
Ayrıca bel fıtığım olduğu için koltuğun rahatlığı benim için çok önemliydi. Destek olacağına, yaşadığım arızalar ve bozuk ergonomi yüzünden ağrılarımı artırdı.
Döşeme konusuna gelince…
Deri yerine terletmesin diye kumaş tercih ettim, o da ayrı bir fiyasko çıktı:

• Kumaş aşırı toz tutuyor, kir hemen belli oluyor, temizlemesi imkansız.
  • Kısa sürede tüylenme, kabarma, yüzey kusmaları başladı.
  • Ne temizlik ne dayanıklılık açısından tatmin edici.

En son 2.500 TL’ye yıldız ayak ve tekerlek aldım, şimdi de alt oturma kısmını satın alacağım. Böylece sadece 1 ay içinde toplam 5.500 TL ödemiş olacağım. Bu kadar masrafı baştan bilsem, kesinlikle başka bir markaya yönelirdim.
Özetle:
Hawk Future = Yüksek fiyat, düşük kalite, 2 yıl dolmadan biten koltuk.
HAWK MARKASINA BULASMANIZI ASLA ONERMEM.