Bir kısmına katılmıyorum. İnanmayan biri neden okusun ki? Yani bir hikaye/romanla Kur'an'ın veya başka bir felsefe veya mitoloji kitabının farkı ne? Kur'an'ı öncelik listesine neden alayım?
Neden bir kitaba inanmak veya inanmamak zorundayım?
Okumadığımız binlerce kitapta geçen her bilgiye inanmıyorum anlamına mı geliyor bu?
Ben dinleri genel olarak reddediyorum ve bu yüzden herhangi bir dinin kitabını okumakta pek ilgimi çekmiyor açıkçası.
Selam olsun,
Ben yanlış ifade etmiş olabilirim ya da siz yanlış anlamış olabilirsiniz.
Okumak "zorundasınız" gibi bir şey demek istemedim.
Kurana inanan ya da kurana inanmıyorum diyenlerin okuması lazım yazmak istedim.
Kuran demeyelim mesela Karamazov Kardeşler kitabı hiç güzel değil ve saçma buldum demek için o kitabı okumak gerektiğini konu ediyorum.
Bir kitabı eleştirmek, karşıtıyım demek ya da inanıyorum da dahil inanmıyorum demek için okumak gerekir.
İlgilenmiyorum diyenlere yönelik değil okumadığı halde inanıyorum/inanmıyorum diyenler hedef kitle.
Benim açtığım konuyu okuduğunuz için bana katılıp/katılmama kararı almanız gibi bir kitaba inanıp/inanmamakta bu şekilde bilinçli olmalı demektir yani istediğim şey.
Yoksa ilginizi çekmeyebilir, önceliğiniz olmaz, keyfiniz istemez, zaman israfı görürsünüz bunlarda benim açımdan bir sorun değil kişinin özgürlüğüdür.
Bir kitabı eleştirmek, katılmak, katılmamak gibi durumları konu etmek için okumak lazımdır elbette, müneccim değiliz ki okumadan neye inandığımızı/inanmadığımızı bilemeyiz.
Sizin durum farklı zira siz din kavramına inanmıyorsunuz, ben din diye temel bir kavramı değil Kurana inanıp inanmamaktan bahsediyorum.