yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
22 bin 25 bin alan adam neyi biriktirecek?
30 alsa ne biriktirecek.
5 senede ne evinden bahsediyorsunuz?
ismaiwz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
800-900 bin liralık bir ev kaldı mı hocam

hesap edelim.

Aylık 50.000TL temiz gelir elde eden birisini düşünelim.
20 bin kira
3 bin faturalar (iyimser rakam)
5 bin mutfak
Arada bi gezmeye çıkar 4000tl
cebine kaldı 18.000TL

Yılda 216.000TL eder, Türkiye'de ortalama temiz bir evi 3.000.000TL olarak hesap edelim, yıkık dökük bir ev hesap etmeyelim.
Sıradan bir ev için 14 yıla yakın bir süre çalışıyor.

Şimdi yazacaksınız 3.000.000TL lik evi ne yapacak gezmesin tozmasın İnanın bana masrafları iyimser tuttum. Ortadoğuda yaratılmış ekonomik insan modeli yüzünden layığımıza, hakettiğimize değil aza kanaat ediyoruz. Elin gavuru 1 yıl çalışıp altına son model araba çekebiliyorken benim gencim bir egea için niye 5-6 yıl çalışsın? Altını çizerek yazıyorum EGEA SIFIR DA OLSA LÜKS DEĞİLDİR, AKSİNE GİRİŞ SEVİYESİ BİR ARABADIR. Böyle ifade ediyorum çünkü buna da lüks diyip, almasın kardeşim başka model alsın bi altını alsın 2. el alsın diyenler olacaktır. Kendinize neyi layık görürseniz ona sahip olursunuz.
Hasanssk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hangi şehirdesiniz ? Nüfus yoğunluğunun bulunduğu yerlerde Ev satın almak , ev kiraları , şehirin pahalılığını da düşünürseniz motor almak için bile uzun bir zamana ihtiyacı olacaktır insanların
eHNeRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım söylediklerinizi yapabilmek için önce çok çalışmak gerekiyor. Zaten arkadaş diyorki ben yattığım yerden yada bir asgari ücret ile nasıl sahip olabilirim. Yani dünyanın her yerinde asgari ücret ile alınabilen bu şeyler neyse hocam bence karanlığa sesleniyorsunuz. Onların tek derdi ülkeyi kötü göstermeye çalışmak. Bosverin.
Kayseri'deyim.
Yaptığım işler : web tasarım, e-ticaret uzmanlığı aktif çalıştığım iş, drone çekim, video tasarım, sosyal medya yönetimi, koltuk yıkama işleri yapıyorum arkadaşlar.
Zaten asgari ücretle geçinemezsin ki. Asgari ücretle geçinirsen asgari şartlarda yaşarsın. Lüks yaşayamazsın.

Bir insan kendini geliştirmediyse, lise bile okumadıysa bu hayattan çok bir beklentisi olmasın. Her okuyan 50-100 maaş mı alıyor hayır.
Ben atanamayan bir beden eğitimi öğretmeniyim ama kendimi geliştirdim elimden birçok iş geliyor.

Bu halde bile olduğum konumdan memnun muyum hayır. Keşke 1 milyonluk değil 3 milyonluk ev alabilme gücüm olsaydı.

Sözün özü çalışmadan hiçbir şey sahibi olamazsınız. Çalışsakta olmuyor diyen arkadaşlara ise söyleyecek bir söz bulamıyorum