Şikayetçi olduğum üye: @Instagram
Şikayetçi olma nedenim: Sürekli Hesaplarımı Askıya Alması, Mavi Tikimi Geri Alması ve Reklamlarımı Sebepsiz Reddedip, Erişimimi Engellemesi
İlgili konu URL: https://www.instagram.com Açıklama ve kanıtlarım:
Yıllardır bu platforma emek veriyorum, para harcıyorum, içerik üretiyorum, reklam veriyorum.
Son 3 ayda yaşadıklarımı yazsam roman olur.
📌
Olaylar:- Açtığım her reklam, 2 saat içinde Topluluk kurallarına aykırı bahanesiyle askıya alınıyor.
- Hiçbir uyarı almadan mavi tikim geri alındı. Gerekçe yok, açıklama yok.
- 4 tane hesabım vardı, hepsi toplu olarak kapatıldı. İçinde ne küfür, ne yasaklı içerik, ne spam var.
- Destek ekibine yazıyorum, sorununuz çözüldü diye otomatik mesaj atıp geçiyorlar. Sorun çözülmediği gibi yenisi ekleniyor.
- En son attığım storyde kendi kahvemi paylaştım, ürün satışı diye reklam politikasına takıldı. Kahveyi kendime satıyordum zaten, bu kadarını da görmedim.
💢
Beni çıldırtan kısım:- 1 yıldır reklam bütçemi buraya akıttım, karşılığında engel ve yasak yedim.
- DMden gelen müşteri mesajlarına bile Bu içerik kullanılamıyor uyarısı çıkıyor.
- Her gün 3-4 saatimi hesabımı geri açtırmakla uğraşıyorum, sonuç: sıfır.
📌
Taleplerim:- Hesaplarımın kalıcı olarak açılması,
- Mavi tikimin iade edilmesi,
- Reklam onaylarımın keyfi olarak engellenmemesi,
- Türkiyeden erişim engelinin getirilmesi. Evet, yanlış duymadınız. Bu platformun bu şekilde çalışacağına hiç çalışmaması daha iyi.
Not: Yarın yeni açtığım hesabım kapatılırsa direkt olarak resmi mercilere başvuracağım. Bıktım.
Görsel Kanıtlarım :
Gerçek bir olaydan esinlenmiştir. Ne kadar maxi geyik olsada bir tık gerçeklik payı vardır