Şikayetçi olduğum üye: @Instagram
Şikayetçi olma nedenim: Sürekli Hesaplarımı Askıya Alması, Mavi Tikimi Geri Alması ve Reklamlarımı Sebepsiz Reddedip, Erişimimi Engellemesi
İlgili konu URL: https://www.instagram.com

Açıklama ve kanıtlarım:
Yıllardır bu platforma emek veriyorum, para harcıyorum, içerik üretiyorum, reklam veriyorum.
Son 3 ayda yaşadıklarımı yazsam roman olur.

📌 Olaylar:
  • Açtığım her reklam, 2 saat içinde “Topluluk kurallarına aykırı” bahanesiyle askıya alınıyor.
  • Hiçbir uyarı almadan mavi tikim geri alındı. Gerekçe yok, açıklama yok.
  • 4 tane hesabım vardı, hepsi toplu olarak kapatıldı. İçinde ne küfür, ne yasaklı içerik, ne spam var.
  • Destek ekibine yazıyorum, “sorununuz çözüldü” diye otomatik mesaj atıp geçiyorlar. Sorun çözülmediği gibi yenisi ekleniyor.
  • En son attığım story’de kendi kahvemi paylaştım, “ürün satışı” diye reklam politikasına takıldı. Kahveyi kendime satıyordum zaten, bu kadarını da görmedim.

💢 Beni çıldırtan kısım:
  • 1 yıldır reklam bütçemi buraya akıttım, karşılığında engel ve yasak yedim.
  • DM’den gelen müşteri mesajlarına bile “Bu içerik kullanılamıyor” uyarısı çıkıyor.
  • Her gün 3-4 saatimi hesabımı geri açtırmakla uğraşıyorum, sonuç: sıfır.

📌 Taleplerim:
  • Hesaplarımın kalıcı olarak açılması,
  • Mavi tikimin iade edilmesi,
  • Reklam onaylarımın keyfi olarak engellenmemesi,
  • Türkiye’den erişim engelinin getirilmesi. Evet, yanlış duymadınız. Bu platformun bu şekilde çalışacağına hiç çalışmaması daha iyi.

Not: Yarın yeni açtığım hesabım kapatılırsa direkt olarak resmi mercilere başvuracağım. Bıktım.

Görsel Kanıtlarım :

Gerçek bir olaydan esinlenmiştir. Ne kadar maxi geyik olsada bir tık gerçeklik payı vardır