Merhabalar öncelikle apple kullanıcısıyım. Elimde Macbook Pro M3 Max bilgisayarım mevcut fakat sürekli dışarıda her ortama götürmeyi sevmiyorum. Bazen kafeye vs gidiyorum işim için internette dolaşıyorum. Ama bazen arkadaşım falan geliyor, müşteri oluyor derken bilgisayarın ne kadar uzağına çay, kahve yada içecek koysam inadına sanki dibine dibine getiriyorlar. Bu yüzden dışarıda basit işler yaptığım için sürekli bilgisayarımı taşımaktansa, tablet taşımak istiyorum.
Tablette yapacağım işler;
1 - Fotoğraf makinamdan fotoğraf atıp lightroom üzerinden edit.
2 - Capcut veya benzeri video yada ai programları ile video edit. Videolar 4k olacaktır.
3 - Google chrome üzerinden işlerimi yapmak.
4 - Oyun oynamıyorum sevmiyorum o yüzden oyun önemsiz.
5 - Video izlerim arada film vs
6 - Kasma donma olmasın mümkünse 3 yıl
Olmasını istediklerim;
1 - Klavye olması gerekli diye düşünüyorum. Yazı yazarken sürekli tableti masaya yatırıp yazmak yerine bilgisayar gibi klavye ile hızlıca işimi yapmak rahat olur. Hemde klavye kısmı kılıf gibide oluyor sanırım iki işi bir arada çıkarır.
Baktığım tabletler;
1 - HUAWEI MatePad 11.5 2025 fakat google play sorunu varmış. Gsuiteden yükleniyor falan diyorlar ama sıkıntı/stres çekmek istemiyorum yoksa bunu alacaktım.
2 - Ipad 10, Ipad 11, Ipad Air m3, Ipad mini A17 bunlara baktım fakat ekran hz sorunundan herkes bir şey demiş. Pro almayacaksan pekte iyi değil diyorlar. Aynı zamanda şarj aleti çıkmıyor onu alıp birde klavye alıncada fiyata en az 10 bin daha ekleniyor gerek var mı bilmiyorum o yüzden.
3 - Honor MagicPad2 256 GB 12.3" Tablet bunu baya övmüşler 26-27 bin civarı kalem ve klavye içinde geliyor baya övülmüş bu tablette kararsızım.
4 - Samsung Galaxy Tab S10 Ultra buda baya övülmüş fakat bunu alana kadarda ipad almak mantıklı geliyor.
Acaba sizde benim yapacağım işlerden tablet ile çalıştığınız ve sorunsuz kullandığınız tablete sahip misiniz? Şunu alırsan hem uygun, hemde bu işleri full sorunsuz yapabilirsin dediğiniz.