çok benzer durumdayız.
2 yıldır ara ara ilgilendim ancak son 6 aydır çok yoğun bir şekile AI ile yazılımlar yapıyorum.
"6 ay önce herkes istenilen seviyede değil bir yerde tıkanıyor" vs şeklinde yaklaşıyordu. şu anda sorunun sadece tıkanma olmadığını yazılım yapısı algoritma ve prompt ile alakalı olduğunu iyice anladım.
Çok kolay ilerleyebiliyorum, herşeyi değil ama bir çok şeyi yapabiliyorum ve çok hızlı ilerleyebiliyorum.
Bu 6 ayda AI da gelişti. Bu şekilde benim öğrenme sürecim 6 ay daha sürdüğünde yapay zeka araçlarının bir kaç versiyon da çıkartacağını ve limitlerin bağlamların artacağını düşündüğümde heyecanlanıyorum.
artık günlerce uğraştığım bir şeyi akıllı promptlar yazarak çok kısa sürede hazırlayabiliyorum. bazı uzun promptlarla tek promptta sonuca vardığım oluyor.
Bu süreç bilgisayar mühendisliği ve yazılımı bitirmeyecek elbette, dönüştürecek. Ama kodlama ve büyük işgücünü azaltacak, daha önemlisi yazılımcı olmayan benim gibi insanların piyasaya çıkması veya kendi işlerini yapması mümkün olacak.
Yazılımcılardan "bilgisayar hiç bir zaman insanın yerini alamaz" şeklindeki sözleri söyleyenleri, 150 yıl önce makinelere saldıran fabrikada elle çalışan işçiler (çartist ayaklanma) gibi görüyorum.

Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılım ile ilgili kısıtlı bir bilgim var. Bugün otur c#, c++ ya da python ile hesap makinesi yaz desen ezbere yazamam.

Yapay zeka sitelerini kullanarak ortalama 50$ para harcayarak;
Kendime sıfırdan ios kişisel asistan uygulaması yaptırdım, sanki şirketteki sekreterim gibi her işimi not alıyor hatırlatıyor, mail atıyor, gelen mailleri okuyor.
2 tane otomasyon sistemim var, yüz olmadan youtube shorts a ve tiktok a ilham verici videolar yüklüyor,
Şirketimin bütün websiteleri, offline haberleşmesi için uygulamaları lovable ile yaptırdım.

Geçen yıl bu kadarını yapamıyordum, şu an tam çalışan hizmetlerim var. Yapay zekanın hızı 2-3 kat artmıyor logaritmik artıyor. 2026 yılında yazılımcıya ihtiyaç kalmama ihtimali bile var.

Bir ara prompt mühendisleri çıkmıştı şimdi ona bile gerek yok. Bolt ve lovable üzerinden yaptıracağım projelerin promtlarını ücretsiz chatgpt ye yazdırdım.

Bundan 2-3 yıl sonra en popüler meslekler el emeği isteyenler olacak.