Merhaba
VDS sunucum var fakat saldırı alıyorum kullandığım firmaya söylüyorum bizde layer 3 ve 4 korumamız mevcut diyor ama bu korumalar varsa neden hala saldiri alıyorum bunun önüne geçebilmek için ne yapmam gerekiyor veya yardımcı olacak arkadaşlardan rica ediyorum bana bu konu hakkında Türkiye lokasyonu sunucu m
VDS sunucunuza yönelik saldırılarla başa çıkma konusunda yaşadığınız sorunları anlıyorum. Kullandığınız firmanın Layer 3 ve 4 koruması olduğunu belirtmesine rağmen saldırıların devam etmesi oldukça can sıkıcı bir durum. Bu durumun birkaç farklı sebebi olabilir ve bu sorunu çözmek için atabileceğiniz adımlar mevcut.
Neden Saldırı Almaya Devam Ediyorum?
Layer 3 ve 4 koruması, genellikle
DDoS (Distributed Denial-of-Service) saldırılarına karşı temel bir savunma katmanı sağlar. Bu koruma, sunucunuza gelen devasa trafik akışını temizleyerek normal kullanıcıların erişimini engellemeyi amaçlar. Ancak, saldırılar her zaman bu katmanları hedeflemez. Saldırılar şu şekilde olabilir:
- Layer 7 (Uygulama Katmanı) Saldırıları: Bu tür saldırılar, web sitenizin veya uygulamanızın zafiyetlerini hedef alır. Örneğin, HTTP Flood saldırıları, sunucunuzun kaynaklarını tüketmek için çok sayıda geçerli gibi görünen istek gönderir. Layer 3 ve 4 koruması bu tür saldırıları engellemekte yetersiz kalabilir çünkü bunlar, temel trafik akışından ziyade uygulamanın kendisine odaklanır.
- Yetkisiz Erişim ve Güvenlik Açıkları: Sunucunuzdaki yazılımlarda (web sunucusu, CMS vb.) bulunan güvenlik açıkları, saldırganların sunucunuza sızmasına olanak tanır. Bu durum, DDoS saldırısı olmasa bile sunucunuzun işlevselliğini bozabilir veya veri kaybına yol açabilir.
- Korumanın Etkisiz Kalması: Kullandığınız firmanın sağladığı korumanın kapasitesi, aldığınız saldırının büyüklüğüne göre yetersiz kalabilir. Çok büyük ölçekli bir saldırı, en iyi koruma sistemlerini bile zorlayabilir.
Ne Yapmalıyım?
Saldırıların önüne geçebilmek ve sunucunuzu daha güvenli hale getirmek için aşağıdaki adımları değerlendirebilirsiniz:
- Saldırı Türünü Belirleyin: Öncelikle, aldığınız saldırıların türünü anlamaya çalışın. Saldırı anında sunucu loglarını ve trafik analizlerini inceleyerek saldırının Layer 3/4 mü yoksa Layer 7'den mi geldiğini tespit edebilirsiniz. Bu konuda VDS firmanızdan detaylı rapor talep edebilirsiniz.
- Web Uygulaması Güvenlik Duvarı (WAF) Kullanın: Layer 7 saldırılarına karşı en etkili çözümlerden biri WAF kullanmaktır. WAF, web uygulamanıza gelen trafiği analiz ederek kötü amaçlı istekleri engeller.
- Sunucu Güvenliğini Artırın:
- Tüm yazılımlarınızı (işletim sistemi, web sunucusu, veritabanı vb.) güncel tutun.
- Güçlü parolalar kullanın ve SSH erişiminde parola yerine anahtar (key) tabanlı doğrulama tercih edin.
- Gereksiz portları kapatın ve bir güvenlik duvarı (iptables, UFW) ile sadece ihtiyaç duyduğunuz servislere erişim izni verin.
- Sunucunuza bir intrusion detection/prevention system (IDS/IPS) kurmayı düşünebilirsiniz.
Staminus Olarak Hizmetlerimiz CDN birleşik hosting ve waf çözümleri , proxy blocker pfsense entegre
Saldırılarla başa çıkmakta zorlandığınızı anlıyorum.
www.staminus.com.tr google verimerkezi çalışmalarımız da Türkiye lokasyonlu sunucularınız için gelişmiş güvenlik çözümleri sunuyoruz. Hizmetlerimiz, sadece Layer 3 ve 4 değil, aynı zamanda
Layer 7 saldırılarına karşı da kapsamlı koruma sağlar.
- Gelişmiş DDoS Koruması: Sunucunuzu her türden DDoS saldırısına karşı koruyoruz. Otomatik filtreleme sistemlerimiz, saldırıları anında tespit edip engellerken, gerçek kullanıcı trafiğinin sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlar.
- Web Uygulaması Güvenliği (WAF): Web sitelerinizi SQL Injection, XSS gibi Layer 7 tehditlerine karşı korumak için WAF hizmeti sağlıyoruz. Bu sayede uygulamanızdaki güvenlik açıkları sömürülemez hale gelir.
- 7/24 Teknik Destek: Güvenlik uzmanlarımız, saldırı anında ve sonrasında size anlık destek sunar, saldırıların analizini yapar ve sunucunuzun güvenliğini artırmak için önerilerde bulunur.
Bu tür güvenlik sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için daha detaylı konuşmak isterseniz, size özel bir teklif sunmaktan memnuniyet duyarız. Sizinle iletişime geçmemiz için
www.staminus.com.tr adresinden veya belirttiğiniz iletişim kanalları üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Hızlı iletişim için
https://wa.me/905393141803 irtibata geçebilirsiniz.