Sektör senin sektörünle aynı değilse dahi zararlı OLMAZ. Referans referanstır.
DA-PA düşükse de zararlı DEĞİL! Çünkü DA-PA sadece fikir veren MOZ metriğidir. Google ile bir bağı yoktur. Sitelerin gerçek değerleri Google'dadır. Google'in değerli gördüğünü Moz değerli görmeyebilir. Moz sadece istatistik sunan bir şirket. Her sitede doğru tahmini yapamıyor. Aldatmaya müsaittir. Yani Moz'un DA-PA'sına güvenme. Ben de sitelerin verilerine bakıyorum evet ama fark şu bunun sadece istatistik olduğunu her zaman gerçeği yansıtmayacağını, gerçek verilerin Google'da olduğunu, Google'nin nasıl baktığını bilmek lazım.
Peki hangi backlink türleri zararlı? Cevap; anchor text yani sana link verilirken hangi kelimelerden link verilmiş? Örneğin sizin çiçekler hakkında bir blogunuz var. Bu bloga backlink veren sektörünüz dışında farklı anahtar kelimelerden verirse zararlı. Örneğin "duvar boyası" kelimesinden link veriyor. Fakat senin siten çiçek blogu? Örneğin +18 kelimelerden link veriyor. Fakat senin siten +18 değil çiçek blogu? Umarım net anlatmışımdır. Dİkkat edelim bağlantı verilen kelime diyorum (yani anchor text). Link veren sitenin sektörünü kastetmiyorum.