Biraz önce 0548 857 90 89 numaralı telefondan spam araması aldım. Monzo Capitalden aradıklarını ve yatırım araçlarıyla ilgimi sordu. Biraz sohbet ettik ve şirketleri aracılığıyla yatırım yapabileceğimi söyleyerek birkaç teklif verdi. Bende biraz düşünüp geri dönüş yapacağımı söyleyerek kapattım. Arama sırasında zaten bir şüphe duymuştum, uzun süredir yatırımla uğraşıyorum ve hiç Monzo Capital adında bir aracı kurum duymamıştım. Google dan araştırma yaptığımda, bu şirketin bir forex d0lanr1c1 şebekesi olduğunu öğrendim. Şikayet varda sahte şikayetler oluşturup sonrasında yardımcı oldular, sorunuz çözüldü gibi klasik cümlelerle "çözüldü" ibaresi koyup güven oluşturmayı amaçlamışlar. Ayrıca spk.gov.tr den aracı kurum sorgulaması yaptığımda böyle bir aracı kurum olmadığını gördüm. Bu tip dolandırıcılıklara dikkatli olmak lazım. Bankalar aracılığıyla borsa yatırımı yapmak en sağlıklısı. Çünkü bu adamlar benim yatırımcı olduğumu çalıştığım aracı kurum vesilesiyle öğrenmiş olabilir. Benim aklımdaki düşünce, yakın zamanda A1 Capital ile çalışmaya başladım, oradan bilgilerim sızdırılmış olabilir. A1 ile çalışmadan önce bu tip aramalara maruz kalmamıştım.