Ozkan1151 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Osmanliyi gommek hedefim degil dogrulari konusuyorum Turk olmaktan da gururluyum. Istanbul dusunce onbinlerce insani kolelestirdigimiz sadece yabanci degil turk tarihciler tarafindan da dogru kabul ediliyor. Onun disinda overek anlattigimiz devsirme sistemi kolelik degildir de nedir? devsirme sistemi uzun sure boyunca balkanlardaki sadece gayrimuslim aile cocuklarini hedef almistir. Senin cocugun senin topragini fetheden ulke tarafindan senden zorla koparilip alinirsa sen o ulkeye nefret duyar misin duymaz misin soyle bana
Neden balkanlardaki cogu ulke vatandaslari hala osmanlidan nefret ediyor
Neden cogunun osmanliya nalet okudugu sarkilari, siirleri var
Çocuğu alıp dünyanın en iyi eğitimlerini vermişler nesi köleleştirme bunun? Her devrin şartları vardır o zamanın şartları da onları gerektiriyordu. Devşirme sistemi Osmanlıya özgü de değildi mısırlılar, abbasiler, bizanslılar gibi birçok devlet tarafından da kullanılan bir sistemdi ki o zamanlar gereken bir sistemdi.

"çoğu vatandaş" derken neye dayanarak çoğu diyorsunuz ayrıca? Savaşta yendiğimiz ülkelerin sevmemesi zaten normal.
Avrupada hala binlerce Türk var Osmanlı zamanından beridir. Onların hiçbirisinin küfrettiğini görmedim duymadım. E savaşta yendiklerimiz bir zahmet nefret beslesin düşmanız ya hani normal değil mi?