Çözmelik bir konu değil. Burada hem Ruslar hem Azeriler bir arada 24 saat aynı konuyu tartışıyorlar. Türk basını farklı, Rus basını farklı, Azeri basını farklı şeyler yazıyor. Hepsi farklı bir yeri destekleme derdinde. 2 tane adam karşılıklı politik konulara son noktayı koymak yerine, halkın çile çekmesine neden olacaklar.
Azerbaycan illa da Amerikan olmaya hevesliyse, yavaş yavaş geçiş yapar. Kimse bir şey demez. Politikada keskin kararlar ve keskin hareketler intihar gibidir. Politik olmaları ve yavaş yavaş ne istekleri varsa onlara gitmeleri gerekir. Trump değilsin sonuçta. Altındaki ülke de ABD değil. Öyle ekranlara bir anda gelip "ben şunu yapacağım" demezsin. Gayette Türkiye'nin nötr politikasını benimseyebilirler. Adam sırf Putin'e posta koymak için, kalkıp Kyiv'e 3-5 milyon dolar atıyor, askeri yardım yaptık gözükmek için. Kyiv sence 3-5 milyon doları hisseder mi? Amaç bu değil ki. Amaç politik kızıştırma. Sanki bunu yapınca, Putin'de kalkıp "ah tamam, gel dost olalım" diyecek. Putin'in blöf ya da tehdit yiyeceğini düşünen bir adam kara cahildir. Nitekim attığı 3-5 milyon doların üzerine, yaptığı hareketi az bulup, gidip Trump ile imza attı. Sonuç? Putin cevabı soğuk soğuk verecek.
Bi de "çözmüşsün" yazmışsın. Başlıktan politik seviye belli oluyor.
Kanka bu kadar rus sevdalısı oldugunu belli etme.
Bir de kafanda cok kurma, biraz realiteye odaklan.
Bir de adamsin. 1 yıla senin bu yorumunu alintilayacagim. Kafanda bambaska bir gerceklik yasiyorsun ve bunun dunya gercekligi ile hem alakasi yok hem de senin gibi bir suru var zaten Twitter'da Rusya soyle guclu, soyle buyuk falan diyip orgasm olan. Anlamiyorum bir insan niye baska bir ulkeye bu kadar hallenir? :d
Sana bu kadar uzun bir sey yazmak bile beni yordu zira sen ucmussun. Seninle tartisilmaz. Peygamberler kürttü diyen adamlar ile ayni kafa. Onlarla tartisabilir misin. Aynisi iste.