merhaba bunu kim daha iyi bilir bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var .
türk ve büyük bi holdinge bağlı bir kağıt fabrikasında çalışıyorum geçen sene ekim ayında da büyük bi iş kazası geçirdim yaklaşık 8 tonluk bir bobin ile duvar arasında sıkıştım köprücük kemiğime platin takıldı 3 kaburgam kırıldı yaklaşık 4 ay rapor kullandım. Olay burda başlıyor zaten.
şimdi hastaneden çıktığımda ik beni aradı ve şöyle bi konuşma geçti aramızda.:
ik: rapor parasının yatması uzun sürer ben istersen sana maaşını yatırım hem sigortanda ödenmiş olur hem de para yatmasını beklemezsin.
ben: yatan rapor parası nolacak?
ik: onun bi kısmını bana geri göndericeksin
ben: rapor parası vergisiz yattığı için daha fazlaya denk gelmiyomu ?
ik: hayır hepsini almıcam mesela 30 yattıysa 25-26 alıcam sana biraz kalıcak.
bu şekilde konuştuk kabul ettim mantıklı geldi ödemelerim vs vardı kazadan 4 gün önce araba almıştım büyük bi borçla çünkü.
daha sonra ilk rapor parası yattığında adama mesaj attım abi 40 bin yatırdılar ben sana kaç gönderiyim diye. Kalsın sende biriksin dedi.
yok gerek yok abi sen hesapla bende ona göre hesabımı yapıyım karışmasın dedim bidaha cevap alamadım .
daha sonra raporum bitti fabrikaya döndüğümde (şubat ayı) 2 kere yanına gittim 2 kerede o çağırdı 4 sefer de bi şekilde hesap yetişmedi hesap tutmadı ben hesaplıcam vs deyip beni gönderdi.
bu arada yanına gittiğimde hesaplarken hesabı şöyle yapıyor onu görünce işte şimdi sıçtık dedim
mesela bana yatan 30k devlete ödenen vergi 14 k sendikaya 1 k vs bu vergiyi falan hepsini sayıyor ee 1 aylık benden alacağı para benim aldığım rapor parasını geçmiş oluyo? yani her ay için cebimdne para çıkmış olacak.
aylardır işi erteleyen mesaja cevap vermeyen adam sabahın köründe bana mesaj atıp yaklaşık 250k (tam söylemiyim) rapor ödeme iadesini ne zaman yatırabilirsin diyor. şimdi ben napmalıyım bunun hesabı nasıl yapılıyor.