Ben basitçe şunu söylüyorum, bu bir açık değil ve ana siteye zarar vermiyor çünkü kopya site ana siteyle aynı domainde yer almıyor. Buna rağmen sanki ben sıfırdan bir şey keşfetmişim gibi davranman beni şaşırttı. Kopyaladığın LinkedIn paylaşımını zaten biz hazırladık, o paylaşım bize ait, yani bizim ekibimizin paylaştığı bir şeyi biz yaptık diye söylemen daha da garip ve şaşırtıcı. Durumla alakalı zaten paylaşımı yaptıktan sonra da T-Soft'a da bilgilendirme sağlamıştık.
Eğer gerçekten bunun ana siteye zarar verdiğini düşünüyorsanız ve eminseniz, dediğim gibi çok basit bir test yapılabilir. Üst sıralarda olan birkaç siteyi alalım, kopyalayalım ve alakasız bir domainin subdomaini olarak yayına alalım. Sonra birlikte bakalım reklam bütçesi veya SEO sıralaması üzerinde bir etkisi oluyor mu
Şimdi
1) Konunun hiçbir yerine "biz paylaşım yaptık" dememişim. Ben ve bir kaç kişi diye geçiyor. Okuduğunu anlayamama sorunun var buradan bunu çıkarıyorum.
2) Alıntıladığın bir linkedin paylaşımının daha detaylısını profilimde paylaştım onu da okuyabilirsin.
3)
https://ahrefs.com/blog/keyword-cannibalization/ bu makaleyi iyi oku, ingilizcen yok ise bizzat ben çeviri yapabilirim sana telefonuma ulaşırsan.
4) Burada ki mevzu bir içeriğin aynı anda farklı domainlerde paylaşılması, yani sen gidip şu anda x.com u kopyalasan o siteye tabi ki zararı olmaz. Ama aynı içerik aynı sayfalar başka bir domainde aynı anda paylaşılırsa ve ana domaininde hiçbir değeri yoksa yani sıfırdan bir marka ise %100 zararlıdır. Bu konuyu iyi kavraman lazım.
5) Ortada sen ve senin gibilerin düşündüğü gibi bir hata veya bir açık eğer gerçekten olmasaydı bugün Google'a site:1ticaret.com yazdığımızda tüm indexler hala duruyor olurdu.
Dediklerimi iyi kavra kardeşim, belliki sektörde
YENİSİN konuda bahsi geçen markada iş ortağın herhalde. Gereksiz yerine savunma yapmana gerek yok. Hatalarını anlayıp zaten
FİXLEMİŞLER.