SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 aylık deneme süreci denen bi olay var, kanunen de işverenin hakkı. Bu süreçte sizi kullanmış, sizde buna fazlasıyla izin vermişsiniz. R10'da çalışma hayatı ile ilgili tavsiyelerin olduğu bi başlık vardı. O konudan faydalanmanı öneririm.

1. Çalıştığın yerde her şeyi bil ama her şeyi bildiğini belli etme, her işi yapma. Yaptığın her işin bundan sonra artık sorumluluğun haline geleceğini bilerek yap.
2. Çalıştığın yerde kimse dostun değil. Kimseyle yakınlık kurma.
3. Kimseye özel hayatın yada çalıştığın şirketle ilgili hiç bişey anlatma.
4. Haksızlık varsa bu haksızlığın her zaman daha fazla artacağını bil, ona göre oradan kurtul.
Öncelikle fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim hocam.
14 yaşımdan beri freelance çalışıyorum, şu an 23 yaşındayım. Hayatımda ilk kez böyle bir şeye kalkıştım çünkü orayı gerçekten düzeltmek istedim. Bunun da kendimce birkaç özel sebebi vardı.
Amacım burada ağlayıp sızlanmak değil, yaşadıklarımı paylaşmaktı. Asıl şikâyetim; hakkımın yenmesi, içeride paramın bırakılması, her gün “sigortan yapıldı” denip “şu zaman güncellenecek” bahanesiyle oyalamaları ve ofiste her gün birini ağlatacak kadar kaosun yaşanmasıydı.
Evet, ofistekilerin arkadaşım olmadığını geç fark ettim. 2 aylık deneme süresi kanunen işverenin hakkı, ama bu süreçte beni fazlasıyla kullandılar. Evet, buna ben de izin verdim. Bu benim payıma düşen hata.
Yazdığın maddeler çok doğru, özellikle “her işi yapma” kısmı. Bundan sonra, yaptığım her işin bana sorumluluk olarak dönebileceğini unutmadan ilerleyeceğim. Yani dersimi aldım ama bu yaşananların yanlış olduğunu da hâlâ düşünüyorum. Tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim.