Emreozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar;

Çok geçmiş olsun. Yazdıklarından anladığım kadarıyla zaten baştan beri tamamen emeğinin karşılığını alamadığın, iş tanımın dışında işlerle boğulduğun ve insani koşullardan uzak bir ortamdaymışsın. Sigorta, sözleşme olmaması başlı başına hukuksuz bir durum; üstüne mobbing ve tehdit işin boyutunu çok daha vahim hale getiriyor.
Bence öncelikle yaşadığın tehdidi mutlaka kayıt altına alıp (mesaj, ses kaydı, tanık vs.) en yakın karakola giderek şikayet etmelisin. Ayrıca sigortasız çalıştırılma ve haksız fesih konusunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ya da bir avukata başvurabilirsin. Böyle işyerlerinin kimseye aynı zararı vermemesi için adım atmak önemli.
Sen elinden geleni yapmışsın, hatta fazlasını. Bu yaşananlar senin değil, onların ayıbı. Şimdi önceliğin hem hukuki hakkını aramak hem de kendini böyle toksik ortamlardan korumak olmalı.
Teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Dediğin gibi, baştan beri şartlar zaten çok sorunluydu ama işin yürümesi için elimden geleni, hatta fazlasını yaptım. Buna rağmen yaşadığım bu muamele gerçekten moral bozucu oldu.
Tehdit konusunu da ciddiye alıyorum, kayıtlarım mevcut ve gerekli mercalara başvuracağım. Sigortasız çalışma ve haksız fesih konusunda da yasal yolları araştırıyorum. Hem kendi hakkımı korumak hem de benden sonra aynı şeyi başkasına yapamamaları için adım atacağım.
Desteğin ve tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim. Böyle durumlarda insanın yalnız olmadığını bilmek gerçekten iyi geliyor.