Katılıyorum. Gerçekten can sıkıcı olmaya başladı. Adam 30 günlük hizmet alıyor örneğin Envato adam 25 gün sorunsuz kullaniyor
Envato kaynaklı bir güncelleme gelince siteyi 1 saat bakıma aldığımızda adam şikayet konusu açıyor - trade ve ardından parasını iade istiyor yoksa - trade vs tehditler savuruyor.
Her sektörde böyle sorunlar olabilir. O zaman hosting firmaları kapatılmalı. Firma saldırı aldığında veya işler tersine gittiğinde saatlerce siteler kapalı kalıyor?
Bazıları bilerek yapıyor olabilir fakat çoğu haklı - trade vermekte. Satıcıların çok hatası var bu durumda. Ömür boyu garantili kanva hesabı diye satıyor 6 ay dolunca kapanıyor. Garantili Cahtgpt deniyor ama üyeliği alıyorsunuz sürekli fazla kişiye satıldığı için uyarı veriyor bir işe yaramıyor. Veya üyelik satıyor bir ay dolmadan üyelik iptali oluyor. Veya buna benzer sorunlar ve para iadesi yapmamak için bin bir bahane. Kesinlikle - trade olmalı haksızlık durumlarında zaten yönetim ile iletişime geçilebiliyor.
- trade atmanın 100 TL altı değilse hizmet bir amacı yok. Şikayet konusu diye bir şey var. Eğer vaat ettiği hizmeti kişi veremiyorsa zaten moderatörler gerekeni yapar. Ayrıca ortak hizmetlerin hiçbirinde ömür boyu garanti diye bir saçmalık yoktur. Benim her hizmetim her ürünümde garanti süresi yazar.
Hocam burada ticaret için varız fakat sanki üyeliği off topic acmak için almışız gibi toksit kitleyle ugrasıyoruz buna bir düzenleme gelmeli yada alternatif yurtdısındaki gibi (isim vermiycem) forum kültürü ve ticari kategoriler ayrıştırılmalı adam kafasına göre ticaret veriyor aldıgı hizmeti inkar ediyor birde banlanıyoruz olan üyelikten giden süreyemi demeli yoksa ticari zedelenmeyemi demeli forum yönetiminin artık neden üyelik aldıgımızı bir degerlendirmesi lazım reklam cıkmısım site satılsın diye konuya gölen yorumu görsen cıldırırsın tüm kanıtları eklediğim halde.
Düzende eksikler ister istemez var tabi sadece bize çalışsın forum demiyorum yada torpil olamaz yokta zaten fakat forum adı güvenilirliği için durmadan ban yiyoruz haklı - haksız konu acma limitinden dolayı üyelik alıyoruz haftada aynı kategoriye 6 hak veriyorlar aynı konuyu acarsan multi konudan banlanıyorsun e noldu bize verdiğiniz hak ? Yaptıgımız ticaret belli konu içeriği meccbur aynı olacak her konuda ayrı bir konu tasarımı vs. mi yaptıracagız madem öyle kurumsala o 6 hakkı hiç verme.
Trade konusunda en azından eksi trade verildiği zaman adamın 100 yada 50 üstü olumlu ticareti varsa mod onayından geçse uygun olabilir bu sadece bir öneri geliştirilebilir.
Forum yönetimi bu konuları daha iyi bilir ama trade sistemi şu an sağlıklı değil. Çünkü haksız - trade atanlara gerçekten bir yaptırım yok. 1 hafta falan yeterli değil. Trade konusuna gelirsek atıyorum son 10 ticareti pozitif olan bir kişiye atılan - trade manuel onaya düşmeli. Bu tarz olaylar zaman ve emek gerektirecek ama mevcut trade sistemi zamanı alıp gidiyor... Konu hakkına gelirsek açık arttırma konuları kurumsal pluslar için +12 saat yerine +6 veya +4 saat olabilir.