bicerdover adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılı iletişim ortamında bu tarz seylerin olması kaçınılmazdır. Ama 'yazmanıza gerek yok' cumlesi yüz yüze de olsa yazılı da olsa yine aynı manaya cikar. Benim nezdimde mod olan kişilerin bilhassa buna dikkat etmesi gerekir. Örnek olarak bir ticaret için bir mod arkadasa yazmıştım ( ilgili ticaret konusunu yazmıyorum hedef haline getirmek gibi bir amacım yok cunku)
bana yazdıgı ilk cevapta a ürünü b ürünü c ürünü d ürünü e ürünü 25 lira.
bende bu mesajda karışıklık olmasın diye hepsi toplam mı yoksa ayrı ayrı fiyatları mı diye sormustum.
aldıgım 2.mesajda ' o kadar ucuzunu buluyorsan ben alayım ' yazdı.
bu tarz olaylarda yazım ortamı veya sözlü ifade ortamı farketmez kalıp belirlidir. Benim haricinde de bu tarz mesaj kişiler zaten bana katılacagini dusunuyorum
dolayısıyla tavrından dolayı bir müşteri olarak ben kendisiyle ticaret yapmaktan vazgeçtim.
fikir olarak sunu sunabilirim. Her ay tüm modlara oylama sistemi olmus olsa ve belirli bir yüzdeliği geçemeyen modların değiştirilmesi söz konusu olsa emin olun bu tavırlar bu sekilde olmaz. Tüm modları itham etmiyorum tabi kendime göre düşündüğüm bana göre mod olmaya psikolojik olarak hazır olmayan kişiler için söylüyorum.
Sadece müşterilerle degil kimseyle 0 hata ile iletişim kurmak mümkün degil. Herkes hata yapabilir fakat hataların derecesi olması gerekiyor. Ben mesela hiç bir müşterime veya iş yaptıgım kişiye bu tarz seyler soylemem. İçimden sövdüğüm olmuştur yalan yok ama yine de yüzüne karşı bu tarz tavirlara girmem.
Güzelliklerden de bahsedebilirim tabi ki;
oncelikle gerçek hayatta ve burada tanıdım insanlarla kurdugum yakın ilişkilerden dolayı çok memnunum. Burada çok fazla ticaret odakli degilim yogunlugum oldugundan dolayı ama fırsatını bulursak buraya da el atarız diye yatırımlık aldık kurumsal plus imizi.
Yeni insanları tanımayı sağladığı için ayrı severim , yardım ortamı olduğu içinde ayrı severim R10 u.
ornek olarak bir konyalı arkadas vardı durumunu paylasmıstı hiç çekinmeden arkadasin dugunu için hem bildirim çıkıldı hemde yakın olan forum uyeleri bu arkadası yalnız bırakmadı bu tarz şeylerin olmasından dolayı da seviyorum burayı
Selam olsun,

Yani aynı noktalardayız aslında.
Hatasızlık, sıfır eksiklik böyle şeyler mümkün değil hatta kim iddia ediyorsa kaçmak lazım.
Ben genel niyete bakarım.
Mesela sizin yazdıklarınızda istersem hata ya da yanlış bulabilirim, sizde benim yazdıklarımda ama genel niyet iyiyse hoş görür konu bile etmeyiz ki etmediniz, etmedim.

Yoksa detaya girersek siz şu cümlede şunu mu demek istediniz sizin niyetiniz şu muydu diye girdiğimizde laf bitmez ki.
Ben sizin samimiyetinize güvenirim eğer farklı anladığım bir konu varsa ya iyi niyete veririm ya makul bir sebebi vardır derim.
Yoksa inanın şu yazdıklarınızdan onlarca malzeme çıkartırım sizde öyle elbette çıkartısınız.
Burada önemli olan samimiyettir yoksa hatasızlık sıfır hata toleransının anlamı yok.

İnanın sizin yazdıklarınızı incelesem şimdi birçok hata/yanlış diyeceğim şey bulurum
E bizim sizden ne farkımız var bizimde olur.
R10 hata yapar, siz hata yaparsınız, ben hata yaparım yani bunları kişiselleştirmemek lazım bir cümleye indirgememek lazım.