bicerdover adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selam olsun,

Yazınızın butunune hakim olan şeffaflık konusunda birkaç birşey soylemek isterim @serterefendi; Soylediklerinizin çoğuna %90 parmak basarım.
Ama son zamanlarda bazı olaylarda sunu gördüm R10 a karşı tek eleştirim budur. Bazi modların tavırlarının gereksiz sert olusu ve bilgi amaçlı soru soruldugunda sanki onlardan hesap soruluyormus gibi aksi cevap vermeleri. Gereksiz sertlikle cevap verilmesi veya cevap verilmemesi yanlış bir tutum. Bana göre mod olacak kişi ve kişilerin tümü üyelere karşı açıklayıcı olmalıdır. Eğer bir soru soruldugunda düzgün cevap veremeyecek kişiler veya hiç cevap veremeyeceklerin mod olmasını yanlış buluyorum.
Aynı olay çerçevesinde modların işlem yaparken birbirinden habersiz oldugunu da gördüm. Aralarında da iletişim kopukluğu var. Hem şeffaflik hem iyi iletişim hem de açıklayıcı olmalı çoğu üye için güzel olacaktır.
Gördüğümü söyleyen biri olarak herhangi bir çekincem yoktur. Talep edilmesi takdirde kanıtlayabilirim. Tabi düzgünce talep edilmesi durumunda kanıtlarım onun haricinde herhangi birşey paylasmayacagimi belirtebilirim.
Onun haricinde gayet güzel bir yer ve keyifte almaktayım fakat bazı üyeler de oldugu gibi bu tarz tavirlar üyeleri soguttugunu goruyorum. Bazi arkadaslar forum içinde banlanma korkusu oldugundan dolayı yorum yazmamayı tercih ediyorlar disarida görüştüğüm üye arkadaslarin da sesi olmak istedim.
Saygılar Serter hocam
Selam olsun,

Ayrıca bir selam daha vermek isterim size

Evet, haklısınız ama işte karşılıklı empati biraz hepimizde eksik.
Mesela bugün onlarca konuyu inceledim bazen kısa net olması bakımından hızlı yazmaktan o his oluşabiliyor.
Yeni bir mod olarak en çok bize "mutlaka iletişim kurun insanlara durumu izah edin" deniyor ama bazen biz yapamıyoruz bazen yazıştığımız için mimik ve temas kuramadığımızdan yanlış anlaşılma olabiliyor.

O sert dediğiniz tavır ise bana inanırsanız genelde şerhini düşüyorum hızlı olmak adına ve haklısınız.
Hız felakettir

Benim yazabileceğim tek şey iyi niyet konusundadır.
Bazen hızlı karar verilmesi gerekiyor ve açıklama eksik olabiliyor ya da yazım sert gibi oluyor ama aslında benimde eleştirdiğim nokta buydu.
O cevap için arka planda 10 dakika konuşulurken bu cevap verilirken bunun hissettirilmesi laızımdır.