R10a kayıt olmadan önce ve kayıt olduktan sonraki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Yaklaşık iki yıldır üyeyim. Daha öncesinde de ihtiyaç oldukça ziyaretçi olarak uğruyordum.
Kayıt olmadan önceki düşüncelerim:
Eskiden R10a bakış açım olumsuzdu. Parayı veren düdüğü çalıyor diye düşünüyordum. Bazı konuları okurken Hadi oradan dediğim bile oluyordu. Yapısı ve ortamı bana çok itici geliyordu.
Kayıt olduktan sonraki ilk zamanlar:
Bir üye olarak bakayım dedim ve kayıt oldum. Ancak ilk başlarda önyargılarımı kıramadım. 5 ticaret şartı mı olur, sırf üyelik satmak için uğraşıyorlar diye düşündüğüm bile oldu.
Zamanla değişen fikirlerim:
Zaman geçtikçe her kuralın ve detayın ince ince düşünüldüğünü fark ettim. Bunu anlamamı sağlayan olay şöyle gelişti: Basit bir script kodlayıp forumda paylaştım ve eleştiriye açık olduğumu belirttim. Bir arkadaş olumsuz yorum yaptı, ben de nazikçe teşekkür ettim. Ancak aramızda tartışma çıktı. Sanırım bu kişi kurumsal plus üyeydi ve biraz da buna güveniyordu. Tartışma tehdide dönüşünce mesajları raporladım. Yaklaşık 10 dakika sonra bu kişi banlandı. İşte o zaman anladım ki R10.Net her üyesine eşit ve şeffaf davranıyor.
Bugünkü düşüncelerim:
R10, ticarethaneden çok bir aile ortamı sunuyor. Birbirini tanımayan insanlar birbirine destek oluyor. Elbette her ailede olduğu gibi burada da çürük elmalar var, ancak çoğunluk iyi niyetli ve samimi kişilerden oluşuyor. Kayıt olduğum günden beri her gün R10a uğruyorum, girmediğim gün yoktur. Birçok kişiden yardım aldım, birçok kişiye yardımcı oldum. Çok kaliteli insanlar tanıdım.
Kısacası, kayıt olduktan sonra R10a dair düşüncelerim tamamen değişti. İyi ki kayıt olmuşum ve bu ailenin bir parçası olmuşum.
Ayrıca, her gece açtığınız güzel konularla gecemizi güzelleştirdiğiniz için size de teşekkür ederim
@serterefendi; hocam.