hayridumanli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam, etik olmama kısmını kabul etmiyorum ama haklısınız, yanlış biliyormuşum, özür dilerim.

Bu platformda her gün vergi dışı dönen milyonlarca TL'lik alışverişe göz yumduğunuz için bence etik olup olmama kısmını tartışmayalım. Ben emekli olmama rağmen hala şahıs şirketim var, 100 TL'lik iş de yapsam fatura kesiyorum, 100 TL'lik bir şey de alsam satıcıdan faturasını istiyorum. Yani burada alan razı veren razı gibi bu kadar ticarete göz yumup da bana etik değilsiniz demek olmadı bence.
Burası mahkeme değil, burası vergi dairesi değil; bizler de vergi müfettişi değiliz.

Söylediğiniz iddia o kadar temelsiz ki nereden tutsam elinizde kalır. Günde on binlerce işlem dönüyor burada.
R10, tüm ticaret yapanları tek tek arayıp “Fatura kestiniz mi, fatura aldınız mı?” diye mi soracak? Böyle bir görevimiz yok, kanun da bize böyle bir yetki veya sorumluluk vermiyor.

5651 sayılı kanuna göre biz, "yer sağlayıcı" olarak faaliyet gösteriyoruz ve içeriklerin hukuki olup olmadığını dahil araştırmakla mükellef değiliz kaldıki Ticaret yapan kişilerin vergi yükümlülüğü tamamen kendilerine aittir.
“Alan razı, veren razı” yapılan işlemlerin sorumluluğunu platforma yüklemek hem hukuken hem mantıken geçersiz, anlamsız ve iftiradan ibarettir.

Her konuyu platforma yıkıp hâlâ burada üye olarak kalmak ayrı bir çelişki.
Biz kanunların gerektirdiğini yapıyoruz; icat ettiğiniz bu “günde milyonlarca TL vergi dışı dönen alışverişe göz yumduğumu” iddiası ise tamamen hayal ürünü ve çirkin bir iftira.
Kanunla sabit olmayan bir sorumluluğu dayatmak, sadece konuyu çarpıtmaktır.
Bunu da ancak cahil insanlar yapar. Önce yanlış bilgiyi doğru gibi sundunuz, ben de size kanuları göstererek cevap verdim bu gücünüze gitti ve kontrolü kaybettiniz.

Şimdi eli biraz daha yükseltiyorum: bence önce kendinizi geliştirin, sonra bu konulara girin. Bildiğinizi düşündüğünüz şeyler maalesef yanlış bu konulara yetmiyor.