Selamlar,

Bence konu sahibi istediği gibi bir yazılımcı bir türlü bulamamış olacak ki artık biri gelsin ortağım olsun, bu işi kendi işi gibi görsün niyetiyle (bence iyi bir niyetle) böyle bir konu açmış. Bazı insanların ne çektiğini gerçekten bilemezsiniz. Yazılımcılar çoğunlukla; elimdeki işi çabuk yaparsam ve olabildiğince iş alırsam daha fazla kazanırım mantığıyla hareket ediyor. Bu sebeple de aldıkları bazı işleri pek de özenmeden yapabiliyorlar. Bence konu sahibinin derdi tam olarak bu. Kendisine danışmanlık yapacak, doğru bilgiye götürecek ve yapılması gereken tüm işleri başarıyla yapacak birini arıyor.

Ben şahsen şöyle düşünüyorum; ahlaklı ve nitelikli bir yazılımcı bulup, yapması beklenen iş için de hakkı olan para neyse verilip öyle hizmet alınması taraftarıyım. Öncesinde tabi oturulup konuşulacak her şey. Plan dahilinde ilerlenecek ve her şey şeffaf olacak vs.
Ama her şey en sonunda; yazılımcı işi yaparken "ben şu an yaptığım bu işi hak ettiğim paraya yapıyorum" diye düşündürtmeli. Tüm kapılar oraya çıkıyor çünkü bana kalırsa. Gerçi bir de aldığı iş için hak ettiğinden fazla para almasına rağmen hala "daha çok iş alayım, daha çok kazanayım" deyip özensiz iş yapan yazılımcılar da var. Ama işte nitelikli ifadesinin yanına "ahlaklı" ifadesini koymamın sebebi de o...