Klavye başında bekleyip din, İslam, müslümanlık vs. kelimeleri geçince hortlak görmüş gibi davrananlar öldükten sonrası için yok olma planınız olabilir ama ben yok olmayıp hesap verecekler açısından İslam dinine göre evlatlık müessesesi olmadığını bunun yerine velayet altına alma müessesesi olduğunu söylüyorum. Her yasal hak İslami açıdan helal değildir. Bu konuda müslüman olduğunu söyleyen birini uyarmam sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?
Allah aşkına dini yönden sakıncalarını anlatıp bizi de bilgilendirsenize
Heves baltalamak değil. Bu yola girdin mi geri dönüşü çok zor. Müslüman olan kişi için ciddi sıkıntılar var. Miras, mahremiyet vs. maalesef bunlara riayet edilmiyor. Bunlara riayet edilerek velayet altına alınarak buluğ çağını bitirene kadar bakabilir. Buluğ çağına eriştikten sonra erkek çocuğu anne dediği kadına, kız çocuğu ise baba dediği adama mahrem olur. Aynı evde yaşamaları uygun olmaz. İslam'da bence, bana göre yoktur. Hükümler fıkıh kitaplarında müçtehid alimler tarafından kaleme alınmıştır. Nasıl ki yargıtay'ın emsal teşkil eden hükümleri üzerine mahkemelerin söz hakkı yoksa bunda da bana göre şöyledir böyledir (ben yaptım oldu) dendiği zaman meşru olmamaktadır. Araştırın.
Yahu adı üstünde anne baba neyin mahremi neyin namahremi saçmalamayın rica ediyorum. Madem dinde bana göre , bence diye bir şey yok o zaman peygamberimiz zamanındaki evlat edinmeler nasıl oluyor. Ona da mı güncelleme geldi eskiden oluyordu şimdi olmuyor mu yani? Olayın özünü kaçırıyorsunuz. Bir çocuğu mutlu etmek kasvetli yurt binasından sıcak bir aile yuvasına taşımak ne zamandan beri problem oldu.