tesadüfen az önce bir avukat arkadaşımla konuştum. bu olayı sordum. dediği şu :

zaman zaman evet biyolojik aile çocuğu isteyebiliyor ve mahkeme açılıyor ancak çoğu zaman evlat edinen lehine karar çıkıyor ve "sen neden bıraktın çocuğunu" şeklinde bir yaklaşım sergileniyor. özellikle evlat edinen aile varlıklı ise çocuk üzerinden para almak ve çıkar elde etmek için yapılıyor. ama çoğunlukla "çocuğunu terkeden taraf varlıklı bile olsa" bu mahkemeyi kazanamıyor.

bir de şu din olayına değinmeden geçeyeceğim....

dini ve ruhani şeyler tamamen bu post'u açan arkadaşın vicdanı içerisindedir ve hiçbirimizi ilgilendirmez.

kimsenin ahiret hayatı bizi ilgilendirmediği gibi ahiretin varlığı ve işleyişi konusunda bir bilgimiz yok. kimi var der kimi yok der. gidip de bilgi veren olmamıştır. böyle kulaktan dolma bilgilerle ahiret üzerinde tasarruf yaparak kendisini bilgili göstermeye çalışan arkadaşlar yüzünden bu memleketin gençlerinin çoğu din yolundan ayrıldı ve ayrılıyor. bu onları kötü ve ahlaksız insan yapmadığı gibi "bu tip insanlarla aynı inanca sahip olamam" şeklinde bir yaklaşıma sürükledi.

somut olarak ispat edilemeyen konuları birer somut gerçeklişmiş gibi, bilimsel bir dayanağa dayandırılmış hipotezler gibi öne sürmeyiniz. siz benden ben bu postu açan arkadaştan ve hiçbirimiz bir diğerimizden daha bilgili değiliz bu konuda.

herkes özgürce kendi iradesi ve vicdanıyla inanacağına inanır. ateşe tapan, ağaca tapan bir insan bu memleketteki pekçok dii bütün olarak lanse edilen insandan daha ahlaklıdır. sanırım az bile olsa televizyon seyreden her arkadaş bu konuda bana katılır.

İslam dininde ruhban sınıfı yoktur. Allah ile kul arasında bir ara katman bulunmaz. kendisini bu şekilde konumladırmaya çalışan insanlar kendi emellerine hizmet edenler olarak nitelendirilir. çok da komik duruma düşerler.

hıristiyan bir çocuk evlat edinilmez, ahirette adamı yakarlar, lanetlerler diyebilecek bir arkadaş varsa gelsin yazsın buraya.

arkadaşım sen bildiğin yolda ilerle. ama bu işleri bir avukat kullanarak yap. diyeceğim bu kadar.

coğrafya kaderindir.