Hazır yeni telefon alma düşüncem varken bu konuya denk gelmem iyi oldu. (kendi içimde 70 80 90binleri vermek için savaş veriyorum.)
Öncelikle kendi telefon özgeçmişimden bahsedeyim. Nokia Xpress, Sony Xperia,Samsung S3, Samsung S5, General Mobile One, İphone 11 2020-2025
Neden Türkiye'de yaşayan bir insanın İphone kullanması gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü enflasyona karşı savaşıyoruz ve enflasyonla mücadele için iphone almanız şart.
Kısa bir örnekle daha iyi anlayacaksınız. Şuan elimde iphone11 var bu telefon 2019 yılında çıktı buna karşılık Samsung S20 modelini çıkarttı. Şimdi güncel olarak bu telefonların fiyatlarına bakalım. Sıfır fiyatı iphone 25.000 lira indirimli halde bulabiliyorken Samsung S20 modelini pazar yerlerinde yenilenmiş olarak satıldığını görüyorsunuz. Sarı siteye girdiğimde S20 ile ilgili 82 ilan varken ( Türkiye geneli) iphone 11'in 11.800 civarı ilan olduğunu görürsünüz. Yani bu demek oluyorki elimde tuttuğum cihaz değerini korurken, S20'yi alsaydım satamayacak veya çok uyguna vermiş olacaktım.
Geri kalanlarda yok kamerası yok hızı yok camı yok kasası yok görünüşü ıvırı zıvırı zaten alacağınız güzel bir telefon 40dan aşağı olamayacak 40 veren 50yi versin iphone 15 kafası. 20 30bine alınacak bir android telefonun 1 yıl sonra donma problemleri 2 yıl sonra hurda niyetine satılacağı gerçeği insanları iphone'a itiyor.
Ha bide işin konfor ve kalite işi var. Evet Fiat egea da a noktasından b noktasına götürüyor mercedes s400 de fakat aradaki fark konfor ve kalite. İphone sadelik üzerine kurulmuş tasarımı ile herkese hitap edebiliyorken kimse yukarıdan aşağıya kaydırdığından 15 tane simge görmek istemiyor. Ben marka aşığı değilim bunuda kanıtlayabilirim. Macbook var İpad var İphone var fakat Apple Watch yok neden yok 1 gün şarj süresini çıkartamayan bir ürüne akıllı demek çok komik duruyor apple marka kimliğe çok zarar veriyor bu durum diğer ürünlerde rakipleriyle arasında fark varken saat konusundaki zayıflığı onun marka güvenirliğini yerle bir etmiş durumda (insanlar bu zamana kadar apple ürettiyse en iyisidir düşüncesiyle geldi fakat saat konusunda rakiplerini yakalayamazken bu düşünce yavaş yavaş kayboluyor) bende şuan huawei gt4 var 5 gün şarjı gidiyor tüm özelliklerini kullanamasamda(android ile uyumlu tüm özellikleri açmak için) ekran sürekli açık her şeyi sonuna kadar kullanıyorum gayet memnunum apple watch şarj süresini 3 4 güne çıkarmadan almam çünkü ben marka fanı değilim.